Την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Μάλτας, με στόχο την προώθηση, επέκταση και ενθάρρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο χωρών ανακοίνωσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος, ο οποίος θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του επιμελητηρίου, θα αποσκοπεί στην προώθηση και ενθάρρυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων καθώς και των διασυνοριακών επενδύσεων μεταξύ Κύπρου και Μάλτας, να υπηρετεί ως μοχλός πίεσης προς τις κυβερνήσεις Κύπρου και Μάλτας με σκοπό τη βελτίωση και επέκταση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και να δημιουργήσει και να διατηρήσει επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών και να υπηρετεί ως σημείο αναφοράς για τους επιχειρηματίες.

Ο Σύνδεσμος αριθμεί 14 ιδρυτικά μέλη και απαρτίζεται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας. Πρόεδρος του Συνδέσμου εξελέγη ο Ronald Attard, Διευθύνων Σύμβουλος για την EY Κύπρου και Μάλτας, αντιπρόεδρος ο Κοσμάς Κοσμά Εκτελεστικός Σύμβουλος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κ. Τρεππίδης. Παράλληλα, μέλος του ΔΣ με ex officio ρόλο διατηρεί και ο Πρέσβης της Μάλτας στην Κύπρο, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα.

Η ίδρυση του Συνδέσμου σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο και τη Μάλτα, προσφέροντας ευκαιρίες για ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας στον επιχειρηματικό τομέα, καταλήγει το ΚΕΒΕ.