Στη δύναμη του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) εντάχθηκε ο Σύνδεσμος Εταιριών και Επαγγελματιών Ηλεκτροκίνησης (ΣΕΕΗ).

Κατά την Ιδρυτική Συνέλευση του Συνδέσμου εξελέγησαν τα πιο κάτω μέλη του Δ.Σ για την επόμενη τριετία.

  • Ντίνος Λευκαρίτης Τζ. (Petrolina (Holdings) Public Ltd) – Πρόεδρος
  • Ηλίας Κόκκινος (EKCO Maximum Power Ltd) – Αντιπρόεδρος
  • Στάλω Πηλακούτα (Char. Pilakoutas Group Ltd) – Ταμίας
  • Χριστιάννα Διογένους (Unicars Ltd) – Γραμματέας
  • Ηρακλέους (A. Eracleous Electrical Installations Ltd) – Μέλος
  • Βίκεν Μαχτεσιάν (Troodos Electric Cables Ltd) – Μέλος
  • Χρίστος Τραχωνίτης (Smartec Mobilty Ltd) – Μέλος
  • Ευάγγελος Σταματίου (EKO Cyprus Ltd) – Μέλος

Στους κύριος σκοπούς του ΣΕΕΗ είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η μετάβαση σε εναλλακτικές μορφές μετακίνησης και παράλληλα η ανάπτυξη δικτύου και υποδομών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχος είναι η ευρεία διάδοση των πάσης φύσεως ηλεκτροκινήτων ή υβριδικών οχημάτων ως μεταφορικών μέσων και των υποστηρικτικών υποδομών και τεχνολογιών στον τομέα των μεταφορών και όχι μόνο. Αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία προς την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στη χώρα μας.

Στη δύναμη του Συνδέσμου ανήκουν εταιρίες που είναι ηγέτες της αγοράς σε διάφορους τομείς όπως Διαχειριστές Φορτιστών Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων – Πάροχοι Υπηρεσιών CPO/ EMSP, Εισαγωγείς Αυτοκινήτων, Προμηθευτές – Πάροχοι Υποδομών Ηλεκτροκίνησης και Ηλεκτρολόγοι.

Αναμεσά στις δραστηριότητες του Συνδέσμου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα πάσης φύσεως – επιβατηγά, εμπορικά, φορτηγά κτλ. -ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά οχήματα ως ολοκληρωμένες μηχανολογικές κατασκευές, αλλά και όλα τα υποστηρικτικά υποσυστήματά τους, μηχανολογικά, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, λογισμικά (software) κλπ.

Περιλαμβάνονται επίσης δίκτυα και υποδομές υποστήριξης των ως άνω οχημάτων, προκειμένου αυτά να διαδοθούν ευρύτερα και σύμφωνα με τις σχετικές πολιτικές και σχέδιο δράσης της Πολιτείας, π.χ. ηλεκτρικά δίκτυα διανομής ενέργειας για ηλεκτροκίνητα οχήματα και δημόσιοι σταθμοί φόρτισης των συσσωρευτών τους (συμβατικής ή εξελιγμένης τεχνολογίας), δίκτυα οργανωμένων κέντρων συντήρησης/αντικατάστασης ηλεκτρικών συσσωρευτών, δίκτυα σταθμών ενοικιάσεως ηλεκτροκινήτων αυτοκινήτων πόλης κλπ.

Πρόσθετα αποτελεί σημαντικό στοιχείο η παρακολούθηση της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής νομοθετικής εξέλιξης,  παροχής κινήτρων ή και άρσης αντικινήτρων για τη χρήση των ηλεκτροκινήτων οχημάτων, καθώς επίσης και τη νομοθετική δραστηριότητα που ενθαρρύνει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να διευρύνουν την παραγωγή τους σε ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά οχήματα μηδενικής ή σχεδόν μηδενικής ρύπανσης.

Το ΚΕΒΕ καλωσορίζει τον ΣΕΕΗ στη δύναμη του και μέσα από την μακράν εμπειρία και τον επαγγελματισμό του θα στηρίξει τον Σύνδεσμο στην επίτευξη των στόχων και των σκοπών του.