Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ανταποκρινόμενη σε αίτημα των συνεταιριστικών αποθηκών φαρμάκων για οργάνωση και συλλογική εκπροσώπηση τους, ανακοινώνει τη δημιουργία του Παγκύπριου Συνδέσμου Συνεταιριστικών Αποθηκών Φαρμάκων (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Α.Φ.) ο οποίος και εντάχθηκε στη δύναμη των μελών της Ομοσπονδίας.

Μέλη του νεοϊδρυθέντος Συνδέσμου είναι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αποθήκευση και διανομή φαρμακευτικών προϊόντων με καθεστώς συνεταιρισμού ιδιοκτησίας φαρμακοποιών. Τα Μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Σ.Α.Φ. εξυπηρετούν το 80% των ιδιωτικών φαρμακείων και διενεργούν εκατοντάδες παραδόσεις φαρμακευτικών προϊόντων ημερησίως.

Ο τομέας των συνεταιριστικών αποθηκών φαρμάκων, αποτελεί ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα ο οποίος διαδραματίζει καίριο ρόλο στην εμπορία και διανομή φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των φαρμακείων και των ασθενών.

Στόχος του Συνδέσμου είναι η αναγνώριση και θεσμοθέτηση του ρόλου των συνεταιριστικών αποθηκών φαρμάκων, η διασφάλιση επάρκειας και απρόσκοπτης προμήθειας φαρμάκων μέσα σε ένα διαφανές περιβάλλον σε συνεργασία με όλους τους φορείς στα πλαίσια λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.Σ.Α.Φ. απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος: Νεόφυτος Αυξεντίου (ΚΕΔΙΦΑΠ)

Γραμματέας: Ανδρέας Θεοφάνους (BLUE PHARMACIES).

Ταμίας: Ανδρέας Χαραλαμπίδης (ΜΕΦΑΛ).

Η ένταξη του ΠΑ.ΣΥ.Σ.Α.Φ. ενισχύει περαιτέρω τη θέση της OEB ως την πλέον αντιπροσωπευτική Οργάνωση του τομέα της Υγείας με Μέλη την πλειοψηφία των παρόχων υπηρεσιών υγείας, τόσο στα πλαίσια του ΓεΣΥ όσο και ευρύτερα.