Στη σημερινή εποχή, στην οποία η εξοικονόμηση χρόνου, η άνεση και η ταχύτητα είναι ζητούμενα για τους καταναλωτές, η πρόσβαση των πελατών στα προϊόντα των τραπεζών μέσω των ψηφιακών καναλιών είναι επιτακτική ανάγκη. 

Η σημερινή γενιά πελατών δεν ικανοποιείται με τίποτα άλλο πέραν της «μεταφοράς» της τράπεζας στο κινητό της, ώστε οι ανάγκες της να καλύπτονται με εύκολο και πρακτικό τρόπο και σε σύντονο χρονικό διάστημα.

Ανταποκρινόμενη στις νέες ανάγκες, η Ελληνική Τράπεζα καινοτόμησε με το Hellenic Mobile App, μέσω του οποίου οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να αιτηθούν για προσωπικό και στεγαστικό δάνειο, για πιστωτική κάρτα, λογαριασμό με όριο παρατραβήγματος αλλά και χρηματοδότηση αυτοκινήτου.

Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν κάποιο κατάστημα.

Το μόνο που χρειάζονται οι πελάτες είναι το κινητό τους και ακολούθως, κάνοντας CONNECT στο Hellenic Bank Mobile App και μέσα από μερικά απλά βήματα, έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση για τις πιστωτικές διευκολύνσεις που επιθυμούν.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής, συγκριτικά με τα φυσικά τραπεζικά καταστήματα, είναι ότι οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να συνδεθούν στο Hellenic Bank Mobile App για τις ανάγκες τους, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον εξαιρετικά φιλικό.

Από την αρχική σελίδα μπορούν να μεταβούν στην ενότητα «Περισσότερα» και στη συνέχεια, στην ενότητα «Προϊόντα Δανειοδότησης», για να επιλέξουν την πιστωτική διευκόλυνση που θέλουν.

Το προσωπικό δάνειο παρέχεται για ποσό μέχρι €30.000 χωρίς να απαιτούνται προσωπικές εγγυήσεις και μπορεί να έχει είτε σταθερό επιτόκιο, με διάρκεια πέντε χρόνια για σταθερότητα και ευκολία, είτε κυμαινόμενο επιτόκιο, με διάρκεια εφτά χρόνια για μεγαλύτερη ευελιξία.

Ο λογαριασμός με όριο παρατραβήγματος αφορά πιστωτική διευκόλυνση έως €20.000 για τις καθημερινές συναλλαγές και ανάγκες του πελάτη, προσφέροντας άμεση ρευστότητα, χρεωστική κάρτα και μόνιμες εντολές πληρωμών.

Όσον αφορά την απόκτηση πιστωτικής κάρτας, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν είτε τις κάρτες Visa Blue Credit και Mastercard Blue Credit, που προσφέρουν δωρεάν βασική ταξιδιωτική κάλυψη, δωρεάν ασφάλεια προστασίας αγορών και άτοκη περίοδο αγορών, είτε τις Visa Gold Credit, Mastercard Platinum Credit και Mastercard Elite Credit για επιπλέον προνόμια και αποκλειστικές υπηρεσίες.

Οι πελάτες εξυπηρετούνται με τα ακόλουθα απλά βήματα: αρχικά επιλέγουν το είδος και το ποσό της πίστωσης, στη συνέχεια συμπληρώνουν τα πεδία με τις πληροφορίες που τους ζητούνται, ακολούθως ανεβάζουν στην εφαρμογή τα απαραίτητα έγγραφα και κατεβάζουν τα προσυμβατικά έγγραφα και τέλος υποβάλουν την αίτηση τους.

Όταν εγκριθεί η αίτηση, η διαδικασία συνεχίζεται και πάλι ηλεκτρονικά, με την υπογραφή των εγγράφων για τις προσωπικές πιστωτικές διευκολύνσεις.

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις στεγαστικού δανείου και χρηματοδότησης αυτοκινήτου, για τις οποίες απαιτείται μόνο μια επίσκεψη του πελάτη σε κατάστημα για την τελική υπογραφή.