Δεν θα προχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων η Ελληνική Τράπεζα το 2023 και θα εντείνει τις προσπάθειες ώστε όλοι οι πελάτες να εξοικειωθούν με την τεχνολογία για τη δική τους καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση, μέσω των Connect Corners.

Στόχος παραμένει η αύξηση των εναλλακτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών και η μείωσή τους από τα ταμεία των καταστημάτων. Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής « το 2022 είδαμε με μεγάλη στροφή των πελατών προς τα εναλλακτικά μας κανάλια. Οι συναλλαγές μέσω contact pay αυξήθηκαν κατά 105% , ενώ και οι χρήστες του Contact Pay διπλασιάστηκαν». Όπως επισημαίνεται « ο κόσμος φαίνεται ότι έχει αγκαλιάσει την ευκολία και την ταχύτητα που του προσφέρουν τα εναλλακτικά κανάλια για αυτό και βλέπουμε ότι οι συναλλαγές στα ταμεία έχουν μειωθεί σημαντικά πέραν του μισού μέσα σε ένα χρόνο.

Πηγές της Ελληνικής Τράπεζας αναφέρουν ότι «σε αυτό έχουν συμβάλει και οι εντατικές προσπάθειες εξοικείωσης των πελατών με τα εναλλακτικά κανάλια, μέσω από τα Connect Corners, την υποστήριξη των meeters greeters, αλλά και τα απογεύματα με καφέ που διοργανώνει η τράπεζα κατά καιρούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνική Τράπεζα: Οι κύριοι μέτοχοι και οι αλλαγές

Οι πελάτες, σύμφωνα με κύκλους της Ελληνικής επιλέγουν όλο και περισσότερα τις ΑΤΜ για τις καταθέσεις τους, καθώς στις αρχές του 2022 το ποσοστό ήταν το 35% και στο τέλος του χρόνου το ποσοστό σχεδόν διπλασιάστηκε στο 65%. Οι αναλήψεις παραμένουν σταθερά στο 96%, ενώ στροφή στα ηλεκτρονικά κανάλια έχουν κάνει οι πελάτες και για τις μεταφορές χρημάτων καθώς το 98% αυτών γίνονται ηλεκτρονικά. Όσον αφορά αν θα μειωθεί το δίκτυο της τράπεζας αναφέρεται ότι «τα καταστήματά μας δεν προβλέπεται ότι θα μειωθούν άλλο εντός του 2023 καθώς το 2022 έκλεισαν 24 καταστήματα, περισσότερα από όσα υπολογιζόταν αρχικά. Το 2023 θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε σύγχρονες λύσεις με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και επιλογές για εξυπηρέτηση χωρίς χρεώσεις. Ήδη έχει κυκλοφορήσει το νέο web banking για ιδιώτες το οποίο είναι στα πρότυπα του mobile app ακολουθώντας βέλτιστες πρακτικές του εξωτερικού και εκμεταλλευόμενοι πλήρως τα εργαλεία που μας προσφέρει η τεχνολογία».