Με τη έναρξη της ισχύος του τροποποιητικού Νόμου για την Προστασία των Μισθών 2022 στις 16.12.2022, ενισχύθηκε περαιτέρω η προστασία που παρέχει το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο σε σχέση με την προστασία των μισθών, ενώ παράλληλα, αυξήθηκε και η διαφάνεια σε σχέση με τη μισθοδοσία αναφέρει ο  Ανώτερος Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ξένιος Μάμας κατά την διάρκεια ημερίδας  του Υπουργείου  Εργασίας  με τον Σύνδεσμο Λογιστών  Κύπρου για Εργασιακά  Θέματα.

Ο κ. Μάμας σημείωσε πως η ενίσχυση της προστασίας στους μισθούς επιτυγχάνεται μέσω της υποχρέωσης των εργοδοτών όπως καταβάλλουν τους μισθούς με έμβασμα σε λογαριασμό τράπεζας ή με επιταγή. Με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύεται με πιο εύκολο τρόπο η καταβολή του μισθού κάτι που είναι επωφελές τόσο για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Ο Νόμος καλύπτει κάποιες εξαιρέσεις από την πιο πάνω υποχρέωση οι οποίες αφορούν τη χρονική περίοδο που απαιτείται για το άνοιγμα λογαριασμού και όταν τα πιστωτικά ιδρύματα αρνούνται να ανοίξουν λογαριασμούς σε εργαζόμενους. Επίσης, εξαίρεση παρέχεται όταν οι εργαζόμενοι αμείβονται σε εβδομαδιαία βάση νοούμενου ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται από συλλογική σύμβαση ή άλλη ενυπόγραφη συμφωνία.

Τέλος ο κ. Μάμας ανέφερε πως σε σχέση με τη διαφάνεια στη μισθοδοσία, αυτή επαυξάνεται μέσω της υποχρέωσης των εργοδοτών για ετοιμασία και αποστολή κατάστασης μισθοδοσίας. Μέσω της πρόνοιας αυτής, οι εργαζόμενοι θα γνωρίζουν και θα διεκδικούν τον μισθό τους. Επίσης θα γνωρίζουν τις  αφαιρέσεις από το μισθό  όπως και τις εισφορές του εργοδότη.

Τρόπος καταβολής μισθού

O μισθός καταβάλλεται:

σε τραπεζικό λογαριασμό (της επιλογής του εργαζόμενου) ή

λογαριασμό πληρωμών* (της επιλογής του εργαζόμενου) ή

τραπεζική επιταγή (εκδίδεται από εργοδότη στο όνομα του εργαζόμενου).

*             λογαριασμός πληρωμών σημαίνει λογαριασμό με βασικά χαρακτηριστικά, που τηρείται στο όνομα ενός ή περισσότερων καταναλωτών και χρησιμοποιείται για την εκτέλεση πράξεων πληρωμής σύμφωνα με τις διατάξεις του περί της Συγκρισιμότητας των Τελών, της Αλλαγής Λογαριασμού Πληρωμών και της Πρόσβασης σε Λογαριασμούς Πληρωμών Νόμου

Περιπτώσεις που Επιτρέπεται η Καταβολή Μισθού σε Μετρητά

Όταν εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού πληρωμών (μέχρι 4 μήνες από την πρόσληψη).

Όταν το αίτημα για άνοιγμα λογαριασμού πληρωμών απορρίπτεται και δεδομένου ότι προσκομιστεί σχετική βεβαίωση στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων (από το πιστωτικό ίδρυμα που απέρριψε το αίτημα).

Όταν ο εργοδότης καταβάλλει το μισθό σε εβδομαδιαία βάση και έχει συνάψει συλλογική σύμβαση ή άλλη γραπτή συμφωνία, η οποία προβλέπει ότι ο μισθός καταβάλλεται εβδομαδιαίως (Η συμφωνία φέρει τις υπογραφές και ολογράφως τα ονόματα του εργοδότη και του εργαζόμενου).

Κατάσταση μισθοδοσίας

Kάθε εργοδότης πρέπει να εκδίδει μηνιαία ή εβδομαδιαία κατάσταση μισθοδοσίας (payslip).

Δίδεται στον εργαζόμενο εντύπως ή ηλεκτρονικά, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία πληρωμής του μισθού.

Αποκοπές από Μισθό Εργαζόμενου

Επιτρέπονται και αποκοπές που προβλέπει συλλογική σύμβαση ή γενική συμφωνία μεταξύ εργοδοτικών οργανώσεων και εκπροσώπων των εργαζομένων.

Αποκοπές που στο Νόμο δεν αναφέρεται ότι επιτρέπονται, μπορούν να γίνονται:

μόνο μετά από γραπτή και ενυπόγραφη συγκατάθεση του εργαζόμενου και,

δεδομένου ότι ο εργοδότης τηρεί αρχείο με τα έντυπα συγκατάθεσης σε εντύπο που αποφασίζει ο Διευθυντής Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων.

Ο εργοδότης οφείλει να τηρεί αρχεία στα οποία να φαίνονται:

στοιχεία σχετικά με τον ακάθαρτο και τον καθαρό μισθό, συμπεριλαμβανομένων των τυχόν αποκοπών και τους λόγους που έγιναν για περίοδο 6 ετών.

Εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία σχετικού αιτήματος Επιθεωρητή πρέπει να αποστέλλονται:

Οποιαδήποτε αρχείο μισθοδοσίας ζητείται και,

Συλλογική σύμβαση ή άλλη γραπτή συμφωνία με τον εργαζόμενο σχετικά με την καταβολή του μισθού εβδομαδιαίως.

Αδικήματα από Φυσικά Πρόσωπα

Υπάρχει πλέον η δυνατότητα καταδίκης κάθε προσώπου το οποίο κατά το χρόνο διάπραξης του αδικήματος κατέχει θέση συμβούλου, προέδρου, διευθυντή, γραμματέα ή άλλη παρόμοια θέση στο νομικό πρόσωπο, και για το οποίο αποδεικνύεται ότι το αδίκημα έχει διαπραχτεί με τη συγκατάθεση ή συνενοχή του.

Το βάρος απόδειξης θα φέρει η κατηγορούσα αρχή, δηλαδή το κράτος.