Ο επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων και Υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, σε δηλώσεις του χαρακτηρίζει «ντροπιαστικό και από κοινωνικής άποψης επικίνδυνο» το γεγονός ότι, η πρόγνωση για τη γερμανική οικονομία προβλέπει ανάπτυξη της τάξεως του 0,2%.

Επίσης, απορρίπτει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων χρεών, προτάσσοντας τη λύση ενός  «πακέτου ενδυνάμωσης», το οποίο θα προβλέπει απαλλαγές για τις επιχειρήσεις. 

Σύμφωνα εξάλλου με δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, η Γερμανία θα πρέπει και πάλι να προβεί σε περισσότερες επενδύσεις προκειμένου να επαναφέρει την οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης. Με τους φετινούς ρυθμούς ανάπτυξης να είναι σαφώς χαμηλότεροι σε σύγκριση με την πρόγνωση του φθινοπώρου για την οικονομία, ο Χάμπεκ χαρακτηρίζει την κατάσταση ως «δραματικά κακή».

Η εφημερίδα Tagesspiegel σημειώνει πως τόσο ο Υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, συμφωνούν, μέσω διαφορετικής προσέγγισης, ως προς την ανάγκη αύξησης της Γερμανικής ανταγωνιστικότητας, με τον Χάμπεκ να επιμένει στην ανάγκη μεταρρύθμισης του φρένου χρέους και τον Λίντνερ να απορρίπτει την εν λόγω πρόταση.

Ερωτηθείς ως προς την άποψή του για τα πιο σημαντικά εμπόδια που αντιμετωπίζει ο τομέας της βιοτεχνίας της Γερμανίας, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη γραφειοκρατία και ανακοίνωσε μέτρα, υπογραμμίζοντας πως τα κρατίδια, ως καθ’ ύλην αρμόδια σε κάποιους τομείς, θα πρέπει να προβούν επίσης σε ενέργειες.

Επίσης τόνισε ότι, υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού, συνεπώς η οικονομία δεν μπορεί να κινηθεί με όλες της τις δυνατότητες, ενώ περαιτέρω δεν κινείται χρήμα στην αγορά με αποτέλεσμα να μη γίνονται επενδύσεις.