Αύξηση 10% στα κέρδη της κατέγραψε στο α’ τρίμηνο η Deutsche Bank, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, εν μέσω συνεχιζόμενης ανάκαμψης στο τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,275 δισ. ευρώ με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση της LSEG να αναμένουν 1,23 δισ. ευρώ. 

Πρόκειται για τα υψηλότερα κέρδη πρώτου τρίμηνου από το 2013, ενώ καταγράφει κέρδη για 15 διαδοχικά τρίμηνα. 

Τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση στα 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία η τράπεζα απέδωσε στην αύξηση των προμηθειών και των εσόδων από προμήθειες.

Τα έσοδα της επενδυτικής της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 13% στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, μετά από μια πτώση 9% σε όλο το 2023.

Ο δείκτης κεφαλαίου της πρώτης βαθμίδας μετοχών (CET1) — ένα μέτρο της φερεγγυότητας των τραπεζών — ήταν 13,4%, σε σύγκριση με 13,6% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας κατέγραψε καθαρά κέρδη 1,3 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 1,16 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο πέρυσι. 

Το 2023, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς στοχεύει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε λειτουργική αποτελεσματικότητα για να ενισχύσει την κερδοφορία και να αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων.