Πουλήστε το ράλι, έρχεται σοκ ανεργίας το 2023, προτείνει στους επενδυτές η Bank of America, θεωρώντας υπερβολική την αισιοδοξία περί μιας ομαλής “αποθέρμανσης” της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

“Οι “αρκούδες” (όπως εμείς) ανησυχούν ότι η ανεργία το 2023 θα αποτελέσει για το καταναλωτικό κλίμα σοκ ανάλογο εκείνου που είναι ο πληθωρισμός για το 2022″, αναφέρουν στελέχη στρατηγικής υπό τον Michael Hartnett σε σημείωμά τους, σημειώνοντας ότι τα funds μετοχών είδαν την μεγαλύτερη εβδομαδιαία εκροή κεφαλαίων εδώ και τρεις μήνες.

“Πωλούμε τα ράλι από εδώ και πέρα”, σημειώνουν, επαναβεβαιώνοντας την προτίμησή τους στα ομόλοφα έναντι των μετοχών για το α’ εξάμηνο του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποίηση Λαγκάρντ για πολιτικές που μπορούν να φέρουν υπερβολική ζήτηση

Οι μετοχές έχουν ανακάμψει μερικώς το τελευταίο δίμηνο, με όχημα την υπόθεση ότι η Fed θα μπορέσει να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό έγκαιρα ώστε να αποφευχθεί μια ύφεση. Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανόν μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων ήδη από τον Δεκέμβριο, ωστόσο τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) στις ΗΠΑ έδειξαν πολύ ισχυρή αύξηση προσλήψεων και χαμηλή ανεργία, διαφοροποιώντας τα δεδομένα.

Στελέχη στρατηγικής των JPMorgan Chase και Goldman Sachs έχουν επίσης προειδοποιήσει για νέα πτώση των μετοχών στις αρχές του 2023, σε ένα κλίμα το οποίο ενδεχομένως να είναι ήδη υφεσιακό.

Σύμφωνα με το σημείωμα της Bank of America, τα παγκόσμια funds μετοχών “είδαν” εκροές 14,1 δισ. δολ. την εβδομάδα έως τις 30 Νοεμβρίου, με τη μερίδα του λέοντος να αφορά έξοδο από αμερικανικές μετοχές. Από την αγορά ομολόγων παγκοσμίως υπήρξαν εκορές 2,4 δισ. δολ, ενώ τα funds μετρητών είδαν εισορές 31,1 δισ. δολ. Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά equity funds, για 42η συναπτή εβδομάδα σημειώθηκαν εκροές.

Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης των ΗΠΑ, ειδικότερα, είδαν εκροές 14,5 δισ. δολ.

Πηγή: Capital.gr