Νέα δεδομένα για ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Λάρνακας, το οποίο για χρόνια αποτελούσε την αιχμή του δόρατος της τουριστικής περιοχής Ορόκλινης. Το Palm Beach Hotel έχει αγοραστεί από εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων που διαθέτει μερίδιο και σε άλλα ξενοδοχεία της περιοχής και πρόσφατα ξεκίνησαν εργασίες για την ανακαίνισή του.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο κοινοτάρχης Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής, οι εργασίες ανακαίνισης θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του 2024 και ο στόχος της εταιρείας είναι το ξενοδοχείο να είναι έτοιμο για την τουριστική σεζόν του 2025. Σημειώνεται πως το πολυτελές ξενοδοχείο, παρέμενε κλειστό για το κοινό από το 2020 και κατά τη διάρκεια των μέτρων για την πανδημία, είχε λειτουργήσει ως ξενοδοχείο καραντίνας.

Οι αλλαγές που θα γίνουν αναμένεται να είναι εντυπωσιακές στο ξενοδοχείο, το οποίο θα διατηρήσει το σήμα κατατεθέν του που είναι το όνομά του και θα προσφέρει υπηρεσίες πεντάστερης μονάδας. Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια οι εργασίες πέραν από την ανακαίνιση του κυρίως κτηρίου, περιλαμβάνουν και την ανέγερση άλλων οικοδομημάτων καθώς και τη δημιουργία ανεξάρτητων bungalows με ιδιωτική πισίνα, για τη φιλοξενία οικογενειών και οργανωμένων συνόλων και υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Οι ίδιοι επενδυτές εξάλλου προγραμματίζουν την ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, λίγο μετά το Palm beach, στην περιοχή όπου βρισκόταν το εστιατόριο Χρυσό Ψάρι. Το νέο ξενοδοχείο θα φέρει το όνομα πολύ μεγάλης αλυσίδας του εξωτερικού και θα χωροθετηθεί σε έκταση 15.000 τ.μ.

Οι εργασίες ανέγερσης της νέας μονάδας αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έλαβε από τους επενδυτές το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης.
Δίπλα από το Palm beach εν τω μεταξύ βρίσκεται το ξενοδοχείο Mercure, που άνοιξε τον περασμένο Μάιο, καθώς και το Radisson Beach Resort, που υποδέχθηκε τους πρώτους του πελάτες τον περασμένο Οκτώβριο. Στην ίδια περιοχή υπάρχει ζήτηση και για άλλα ξενοδοχεία, ενώ άρχισαν να ανεγείρονται και πολυτελείς επαύλεις.