Πρωτοβουλία στήριξης δανειοληπτών ανακοίνωσε η Themis Portfolio Management Limited και αφορά δανειολήπτες/ενυπόθηκους οφειλέτες μη εξυπηρετούμενων δανείων που εξασφαλίζονται με πρώτη κατοικία αξίας μέχρι €350 χιλιάδες.

Συγκεκριμένα η Themis Portfolio Management Limited (Themis), εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Κύπρο, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να παρέχει στήριξη στους δανειολήπτες/ενυπόθηκους οφειλέτες μη εξυπηρετούμενων δανείων που εξασφαλίζονται με πρώτη κατοικία αξίας μέχρι €350χιλιάδες σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Σε ποιους θα απευθύνεται

Για Δανειολήπτες/ενυπόθηκους οφειλέτες οι οποίοι θα αποστείλουν γραπτή πρόταση για διευθέτηση των υποχρεώσεων τους μέχρι 30/09/2023, η Themis θα αναλαμβάνει να εξετάσει την αίτηση και να δώσει γραπτή απάντηση εντός 30 ημερών. Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια εξέτασης της πρότασης τυχών προγραμματισμένη εκποίηση θα παγοποιείται.

Ως μέρος της συνεχής προσπάθειας για βελτίωση των καναλιών επικοινωνίας και βοήθειας για εξεύρεση συναινετικών λύσεων τονίζει η εταιρεία, καλεί τους δανειολήπτες όπως αποταθούν το συντομότερο δυνατό για διευθέτηση συνάντησης και η εταιρεία δεσμεύεται για διευθέτηση της συνάντησης εντός 15 ημερών.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Themis δίνει την ευκαιρία στους δανειολήπτες/ενυπόθηκους οφειλέτες της να αποταθούν σε ανεξάρτητους λογιστικούς οίκους, για επιβεβαίωση των υπολοίπων των οφειλών τους καθώς και για τον υπολογισμό των επιτοκίων τους, επωμιζόμενη η ίδια το σχετικό κόστος. Με την ενέργεια αυτή παρέχει διαφάνεια και μια επιπλέον διαβεβαίωση για την ορθότητα των σχετικών υπολογισμών.

Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα των υπολογισμών θα είναι δεσμευτικό προς την Themis.

Οι δανειολήπτες/ενυπόθηκοι οφειλέτες που θα επιλέξουν να προβούν στις δέουσες ενέργειες πριν ή με την παραλαβή της ειδοποίησης Τύπου Θ ή Τύπου Ι, θα επωφεληθούν από μια γρήγορη και διαφανή διαδικασία χωρίς να πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αχρείαστες και χρονοβόρες καθυστερήσεις του δικαστικού συστήματος σημειώνει η εταιρεία.

Τέλος αναφέρει πως, «Η δέσμευση αυτή υπογραμμίζει την αφοσίωση της εταιρείας για υπεύθυνες δανειακές πρακτικές και λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τον κλάδο. Ως εκ τούτου, η Themis προσδοκά στην στενή συνεργασία με τους δανειολήπτες/ενυπόθηκους οφειλέτες, ανεξάρτητους λογιστικούς οίκους και λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη».