Δεν θα πληρώνεται τελικά υπερωρίες η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Δόξα Κωμοδρόμου για να λαμβάνει τη μισθοδοσία  που προβλέπει η θέση (€65.292 τον χρόνο), καθώς το Υπουργείο Οικονομικών θα αποσύρει το αίτημα του για την αποδέσμευση του σχετικού κονδυλίου ύψους €52 χιλ. (μισθός και υπερωρίες) που αφορούσε την περίοδο 1η Μαρτίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2023.

Αρμόδια κυβερνητική πηγή δήλωσε στον «Φ» πως η κ. Κωμοδρόμου, παρά το γεγονός ότι θα συνεχίσει να εκτελεί καθήκοντα αναπληρώτριας κυβερνητικού εκπροσώπου, θα λαμβάνει τον μισθό που είχε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο οποίος ήταν κλίμακας Α8.

Δηλαδή, θα είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν που προνοεί η θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου.

Η κ. Κωμοδρόμου δεν παραιτήθηκε από τη θέση που κατέχει στο Πανεπιστήμιο Κύπρο και βάσει του νόμου έχει αποσπασθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Προεδρία δεν θα πράξει το ίδιο για τη συνεργάτιδα της Πρώτης Κυρίας, Μαρία Στατιώτη, η οποία εργαζόταν στο ΡΙΚ και αποσπάσθηκε στο Προεδρικό.

Οι υπερωρίες της ανέρχονται στις €6.800, ενώ λαμβάνει και ετήσιες αποδοχές €34.252. Αρμόδια πηγή ανάφερε πως δεν θα αποσυρθεί το αίτημα, καθώς πρόκειται για απλή λειτουργό και όχι αξιωματούχο.