Η αντίδραση στη Βουλή κα όχι μόνο γύρω από το αίτημα του Προεδρικού για να καλύψει υπερωρίες που θεωρεί ότι δικαιούται η Δόξα Κωμοδρόμου, τελικά οδήγησαν τον Λόφο σε αναδίπλωση.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική (σε δηλώσεις στο ΡΙΚ), το επίμαχο νομοσχέδιο που πήγε στη Βουλή τελικά θα αποσυρθεί.

Η απόφαση για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο οφείλεται στις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν κατά την συζήτηση στην Βουλή αλλά και στη συνέχεια, αφού η κυβέρνηση είχε υποστηρίξει πως είχε κινηθεί σύμφωνα και με τις υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η Προεδρία, ακολουθώντας, όπως ανέφερε στη Βουλή, τις υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, προχώρησε σε απόσπαση της κ. Κωμοδρόμου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Προεδρικό Μέγαρο και οι απολαβές της στη νέα της θέση είναι αντίστοιχες της θέσης που διατηρεί στο Πανεπιστήμιο, αλλά συμπληρώνονται με υπερωρίες, λόγω της φύσης εργασίας της.

Κατά τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών των αιτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών για αποδέσμευση κονδυλίων που αφορούν αντιμισθίες εργαζομένων που αποσπάστηκαν στο Προεδρικό, καθώς και για την αγορά υπηρεσιών, λέχθηκε πως οι απολαβές και η υπερωριακή αμοιβή της κ. Κωμοδρόμου θα είναι €51.795 για την περίοδο 1η Μαρτίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2023.