Ομόφωνα τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, δεν αποδέσμευσαν το κονδύλι ύψους €6.800 που αφορά την καταβολή υπερωριακής αμοιβής στην συνεργάτιδα της Πρώτης Κυρίας, Μαρία Στατιώτη, η οποία εργαζόταν στο ΡΙΚ και αποσπάσθηκε στο Προεδρικό.

Ο λόγος που οι βουλευτές δεν αποδέσμευσαν το σχετικό κονδύλι, οφείλεται στις τοποθετήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία υποστήριξε πως δεν γίνεται σωστός έλεγχος στους εργαζομένους που αποσπώνται από άλλες υπηρεσίες στο προεδρικό.

Την ίδια ώρα κατά πλειοψηφία η Επιτροπή, πλην των βουλευτών του ΑΚΕΛ συναίνεσαν στην αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €237 χιλ. που αφορούν το εργασιακό κόστος και την υπερωριακή απασχόληση για άλλους εργαζόμενους που έχουν αποσπαστεί από άλλες υπηρεσίες στο προεδρικό.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποσύρει το αίτημα για την καταβολή €10 χιλ. που αφορούσε τις υπερωρίες της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Δόξας Κωμοδρόμου.

Σε δηλώσεις του  ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ανέφερε πως η Βουλή αναμένει επιπρόσθετα στοιχεία από την Ελεγκτική Υπηρεσία για το σκάνδαλο, όπως είπε, με την Δόξα Κωμοδρόμου. Ανέφερε, ότι η το εργασιακό καθεστώς της Δόξας Κωμοδρόμου, έγινε με διαπραγμάτευση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ευθύνη ανέλαβε η υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική. Καταλήγοντας μίλησε για πολιτική δειλία.