Στη διάρκειας 2,5 ωρών συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών την περασμένη Τετάρτη, ακούσαμε πολλά και διάφορα. Καταγγελίες από συντεχνίες αστυνομικών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση μελών τους, καβγάδες και ατάκες από τον Θεμιστοκλέους περί σουβλακίων και διορισμών από την πρώτη κυρία, κι άλλα πολλά…

Το βασικό ζητούμενο, βέβαια, ήταν να συζητηθούν οι επισημάνσεις της GRECO για το αστυνομικό Σώμα, στην παρουσία του αρχηγού Αστυνομίας και της υπουργού Δικαιοσύνης. Κάτι το οποίο δεν κατέστη εφικτό. Τα ευρήματα των εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες για την αστυνομική Δύναμη. Μάλιστα, επισημάνθηκε το γεγονός ότι γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις με ευκολία. Η ουσία, λοιπόν, είναι να γίνει ουσιαστικός διάλογος για το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση και να διασφαλιστεί η παρουσία της Υπουργού και του Αρχηγού.

Και θα αναμένουμε από την Αστυνομία, όπως πολύ εύστοχα υποδείχθηκε, να παρουσιάσει χρονοδιαγράμματα για τα μέτρα συμμόρφωσής της με τις εννέα συστάσεις της GRECO. Δεν μας παίρνει άλλο να μένουμε σε ατάκες εντυπωσιασμού και να χαριεντιζόμαστε.
Φ.Μ.