Συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Κώστα Κουμή, είχαν οι Ομοσπονδίες του χώρου της εστίασης και της διασκέδασης.

Ένα βασικό θέμα που αναμένεται να εγκριθεί είναι οι επιχορηγήσεις για αναβάθμιση των χώρων εστίασης. Οι αρχικές σκέψεις του υφυπουργείου ήταν το σχέδιο να αφορά μόνο σε ορεινές περιοχές, αλλά κατόπιν παρεμβάσεων θα συμπεριληφθούν όλα τα εστιατόρια και ταβέρνες σε όλες τις περιοχές. Η οριζόντια εφαρμογή του σχεδίου αναμένεται να εγκριθεί μέσα στο Νοέμβριο και η επιχορήγηση θα είναι μέχρι 10.000 ευρώ.

Ένα άλλο θέμα που έχει εξεταστεί είναι ο πόλεμος στο Ισραήλ και το κατά πόσο επηρεάζεται η Κύπρος. Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος προσανατολίζεται και σε άλλες νέες αγορές για να καλυφθούν τα τυχόν προβλήματα που δημιουργεί η πολεμική σύρραξη στο Ισραήλ.

Αναφορικά με το εργατικό δυναμικό και την μεγάλη έλλειψη που υπάρχει, Υφυπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξετάζουν το θέμα όπως οι φοιτητές που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους κι εργάζονται βάσει του νόμου σε επιχειρήσεις εστίασης, να μπορούν να παραμένουν στην Κύπρο και να εργάζονται μετά το πέρας των σπουδών τους για ακόμη ένα με δύο χρόνια. Για το θέμα των φοιτητών έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στις 9 Νοεμβρίου με την Υπουργό Παιδείας. Σύσκεψη έχει προγραμματιστεί στις 13 Νοεμβρίου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.