Καλά, δεν είπε και κάτι ανατρεπτικό ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, για να προκαλέσει την οργή των μονίμως εκνευρισμένων Ισραηλινών. Υπενθύμισε απλώς πως «ο παλαιστινιακός λαός έχει υπομείνει 56 χρόνια αποπνικτικής κατοχής». Προσθέτοντας ότι τα δεινά του «δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις φρικιαστικές επιθέσεις της Χαμάς».

Δεν είπε κάτι τρομερό αλλά στο Ισραήλ ζητούν πιστοποιητικά υποταγής και όχι συνομιλητές ή συμβαλλόμενα μέρη στην ειρηνευτική διαδικασία. Διότι, το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, προφανώς, δεν θέλει ειρήνη, μα εθνοκάθαρση, εξαφάνιση των Παλαιστινίων και δική τους παντοδυναμία.
Από την άλλη, ο Αντόνιο Γκουτέρες, του οποίου την παραίτηση ζητούν οι Ισραηλινοί, μας εξέπληξε, με την ευθύτητά του.

Διότι σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο Κυπριακό, δυσκολεύεται να ψελλίσει δυο καθαρές κουβέντες για την τουρκική κατοχή και πάντα τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ της φασιστικής Τουρκίας (όχι των Τουρκοκυπρίων) και των Ελληνοκυπρίων. Πάντα του φταίνε οι αδιάλλακτοι Ελληνοκύπριοι και δεν βρίσκει κάτι να πει για τη δική μας αποπνικτική κατοχή. Βέβαια, σε αντίθεση με τους Παλαιστινίους, ακόμα και οι Κύπριοι ηγέτες δυσκολεύονται να μιλήσουν για την όποια κατοχή, η οποία μπορεί να μη δικαιολογεί, αλλά αιτιολογεί πολλά κακά.
ΑΛ.ΜΙΧ.