Ικανοποίηση εκφράζει η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών για την επανεκλογή της Κύπρου στις 20 εκλελεγμένες χώρες στην κατηγορία Γ’, ανάμεσα στις 140 υποψήφιες, στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), η οποία συγχαίρει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

«Αποτελεί επίτευγμα η προσέγγιση ότι, αναγνωρίζεται η υψηλή ποιότητα της Κυπριακής σημαίας, σε συνδυασμό με την 8η θέση που κατέχει στο Μνημόνιο του Παρισιού “Paris MoU”. Η Κύπρος θα ακούγεται περισσότερο στα διεθνή ναυτιλιακά φόρα, αλλά και τα πλοία υπό Κυπριακή σημαία θα τυγχάνουν σεβασμού σε όλα τα λιμάνια, αποτέλεσμα των υψηλών προτύπων ποιότητάς τους», αναφέρει σε ανακοίνωση η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών.

«Στις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες και προκλήσεις Διεθνώς, είναι ζωτικής σημασίας η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στο μέλλον της Ναυτιλίας. Αποτελεί δε, αναγνώριση της συνέπειας και της σημαντικής συμβολής της Κύπρου στις συζητήσεις και δράσεις που αφορούν στις αλλαγές του κλάδου της ναυτιλίας, στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Η ενεργός εμπλοκή στο Συμβούλιο του ΙΜΟ, είναι επιβεβαίωση πως η Κύπρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως ναυτιλιακό κράτος, ισχυροποιεί την ηγετική θέση της στην Παγκόσμια σκηνή της ναυτιλίας και είναι προφανές ότι, η ανταλλαγή εμπειρίας και γνώσης, συνδράμουν την ενίσχυση της αξίας της σημαίας της Κύπρου και τη συνεχή βελτίωση των προτύπων της Ναυτιλίας», προσθέτει.  

«Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην προώθηση της υποψηφιότητας της Κύπρου στον ΙΜΟ.

Η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών παραμένει συνεργός, στις προσπάθειες για την προώθηση των κοινών στόχων και διαμόρφωση πολιτικών, στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό», καταλήγει η Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών.