Παρά τα αρχικά εμπόδια που είχαν τεθεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-kalathi, την Παρασκευή οδηγείται στην Ολομέλεια η πρόταση της Κυβέρνησης, παρόλο που έγιναν κάποιες διαφοροποιήσεις από τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου.

Μέσω της πλατφόρμας e-kalathi θα μπορεί να γίνεται σύγκριση τιμών αριθμού προϊόντων, έτσι ώστε ο καταναλωτής να επιλέγει την υπεραγορά με τις πιο χαμηλές τιμές.

Σε σημερινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, τα μέλη της επιτροπής Εμπορίου οριστικοποίησαν τις αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, το e-kalathi θα εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές, παρόλο που κατά τις συζητήσεις είχαν τεθεί εισηγήσεις για συμπερίληψη των περιπτέρων και των φούρνων. Επίσης, θα καλύπτει τις υπεραγορές που έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών πάνω από €5 εκατ. αντί πάνω από €2 εκατ. που προέβλεπε το αρχικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα, τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο e-καλάθι και για τα οποία θα γίνεται σύγκριση τιμών θα πρέπει να έχουν τον ίδιο κωδικό προϊόντος (barcode). Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από τα κόμματα να καταθέσουν άλλες τροπολογίες.