Οι διαδικασίες για την προσφοροδότηση του μεγάλου έργου της δημιουργίας μαρίνας στην Πάφο, αναμένονται πλέον στα τέλη του χρόνου που μπαίνει σε λίγες μέρες.

Μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, Γιώργος Μάης, διευκρίνισε ότι αυτή την στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες όσον αφορά στην υποβολή των προσφορών για τον οίκο των εμπειρογνωμόνων που θα ετοιμάσει τα έντυπα προσφοράς.

Αν δεν υπάρχουν ενστάσεις μέχρι τα τέλη Απριλίου 2024, είπε ο κ. Μάης, αναμένεται η αξιολόγηση και κατακύρωση της προσφοράς και μετά θα αρχίσουν οι διεργασίες για την ετοιμασία των εντύπων της προσφοράς. Περί τα τέλη του 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι προσφοροδοτήσεις, οπόταν θα ξέρουμε τον επιτυχόντα επενδυτή, παρατήρησε.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου επενέλαβε ότι παρά τις πολύχρονες καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα, η μαρίνα της Πάφου αποτελεί έργο ύψιστης σημασίας για την Πάφο, αφού θα εμπλουτίσει το τουριστικό της προϊόν, θα ενισχύσει τον ναυτικό τουρισμό, ενώ θα υποβοηθήσει τις υπόλοιπες μαρίνες της Κύπρου στην εκπλήρωση του ρόλου τους.

Ο κ. Μάης αποκάλυψε ότι πρόσφατα είχε προσωπική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες προωθηθούν τάχιστα και ότι Υφυπουργείο Τουρισμού και Κυβέρνηση γενικότερα θα κάνουν ότι χρειάζεται για να προχωρήσει το συντομότερο το έργο, αφού όπως τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης αυτό εντάσσεται στην στρατηγική του κράτους για τον τουρισμό.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Υφυπουργείο Τουρισμού, είπε ο Γιώργος Μάης, τρεις οικονομικοί φορείς υπέβαλαν προσφορές αναφορικά με τον Διαγωνισμό για την αγορά συμβουλευτικών υπηρεσιών για το έργο της μαρίνας Πάφου στην περιοχή Πότιμα της Κισσόνεργας. Κατόπιν τούτου, ότι οι εμπειρογνώμονες που θα επιλεγούν θα έχουν την ευθύνη της ετοιμασίας των εγγράφων του διαγωνισμού, με σκοπό την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την ανάπτυξη του έργου.