Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική» του Δήμου Πάφου η εναρκτήρια ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών της επαρχίας Πάφου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων με θέμα «Σύγχρονη Επαγγελματική Ανάπτυξη για την Πράσινη και την Ψηφιακή Μετάβαση».

Στόχος του Σχεδίου Δράσης είναι η στελέχωση της αγοράς εργασίας με σύγχρονους επαγγελματίες, για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη συνοχή της κοινωνίας.

Σε χαιρετισμό του κατά την εναρκτήρια τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε ότι ο Δήμος Πάφου έχει περιλάβει στους στόχους του την ώθηση της διά βίου μάθησης και τη διαρκή εκπαίδευση των στελεχών της Δημοτικής Υπηρεσίας προσβλέποντας ότι με αυτό τον τρόπο θα συμβάλει στην ενημέρωση του συνόλου των πολιτών για την ανάγκη αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου, απηύθυνε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Παραγωγικότητας Κύπρου, Μαρία Νικολάου – Χρίστου.

Ακολούθησε παρουσίαση των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την εξειδικευμένη δίωρη παρουσίαση για στελέχη του Δήμου Πάφου με αντικείμενο την πρώτη πτυχή που αφορά την πράσινη ανάπτυξη και το περιβάλλον.