Μια εντελώς νέα εικόνα αντικρύζουν το τελευταίο διάστημα οι διακινούμενοι στον Βόρειο Παρακαμπτήριο Πάφου, την κύρια οδική αρτηρία που οδηγεί προς τον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού. Μετά το μεγάλο έργο της άρσης παρανομιών δεκαετιών και της καθαριότητας ανοιχτών χώρων και αργακιών, η πολυσύχναστη οδική αρτηρία αλλάζει και λειτουργία, αφού εμπορικές αναπτύξεις μεγάλης κλίμακας που παρέμεναν ημιτελείς λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, εσχάτως έχουν αρχίσει να επανεκκινούν.

Ήδη, ευδιάκριτη είναι η αλλαγή στα τεμάχια παραπλεύρως της λεωφόρου προς την Γεροσκήπου, τα οποία έχουν καθαρισθεί το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία του Δήμου Πάφου και αφού είχε κριθεί ότι οι παρανομίες που επικρατούσαν για χρόνια είχαν ξεπεράσει κάθε όριο, ενώ παράλληλα και έργα σε ιδιωτικές αναπτύξεις που παρέμεναν για χρόνια ημιτελείς, έχουν πλέον αρχίσει να προχωρούν, με αποτέλεσμα την διαφαινόμενη αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Οι εργασίες για την μετακίνηση άχρηστων υλικών από το αργάκι στην περιοχή Λιμνάρια παρά το Βόρειο Παρακαμπτήριο Γεροσκήπου, έγιναν αφού διαπιστώθηκαν παρανομίες που είχαν συντελεστεί πριν από 30 περίπου χρόνια, με αποτέλεσμα να αλλάξει η πορεία των υδάτων. Σκοπός των εργασιών ήταν τόσο η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στον χώρο, όσο και η διασφάλιση πως δεν θα προκληθούν μελλοντικά ζημιές στο μεγάλο έργο του Βόρειου Παρακαμπτήριου Δρόμου, δεδομένου ότι διαπιστώθηκε πως μέσα στην κοίτη του ποταμού είχαν ανεγερθεί και με έντεχνο τρόπο καμουφλαριστεί αποθήκες έκτασης 700 τετραγωνικών μέτρων.

Παράλληλα, μετά την εμπορική αξιοποίηση του παλιού mall Ορφανίδη, πολυχώροι στην ίδια περιοχή αποκτούν ζωή με έργα αποπεράτωσης τους και ήδη έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα ενοικιαστήρια ή πωλητήρια σε αυτούς.