Ο κυκλικός κόμβος στην κοινότητα Τάλα της Πάφου, που οδηγεί από το κέντρο της κοινότητας προς τη Μονή Αγίου Νεοφύτου και στον πολυτελή οικισμό Leptos Kamares Village, μετατρέπεται πλέον σε ένα υπαίθριο έργο τέχνης. Με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα της προέδρου του, Αρετής Πιερίδου και με χορηγία του Ομίλου Λεπτός, η εικαστικός Γιώτα Ιωαννίδου μετέτρεψε τον κόμβο σε ένα έργο τέχνης, με κύριο χαρακτηριστικό το υγρό στοιχείο και τη σύνδεση του με την περιοχή και την καθημερινότητα των ανθρώπων της.

Ένα μπρούτζινο γλυπτό που απεικονίζει μια κόρη να περιτριγυρίζεται από άσπρα περιστέρια, καθώς και άλλα περιστέρια να δεσπόζουν σε διαφορετικά σημεία του έργου που έχει κατασκευαστεί, συνιστά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που έχει ολοκληρωθεί τις μέρες αυτές και θα παραδοθεί επισήμως στο κοινό την ερχόμενη εβδομάδα.

Κεντρική ιδέα του όλου έργου, δηλώνει στον «Φ» η πρόεδρος του Κ.Σ. Τάλας, Αρετή Πιερίδου, είναι να αναδείξει τη σύνδεση του ανθρώπου με την φύση. Ο κυκλικός κόμβος της Τάλας, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της κοινότητας λόγω της χρήσης του για μετάβαση στην φημισμένη Μονή Αγίου Νεοφύτου, αλλά και σε ένα χώρο όπως το Leptos Kamares Village, τόνισε, θα αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και θα δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό, αφού πέραν της εικαστικής δημιουργίας μιας σπουδαίας δημιουργού, όπως η Γιώτα Ιωαννίδου, επιπρόσθετα θα δεσπόζει σε αυτό και η εκτεταμένη χρήση του υγρού στοιχείου.

Η ιδέα της δημιουργού, με την οποία συμφωνήσαμε απολύτως ως κοινοτική αρχή, είπε η Αρετή Πιερίδου, ήταν να αναδειχθεί η στενή σύνδεση των ανθρώπων της Τάλας με την φύση και με το υγρό στοιχείο. Ειδικά, θελήσαμε να αναδείξουμε το θέμα των πολλών αργακιών που υπάρχουν στην Τάλα και του νερού που έχει στις μέρες μας στερέψει από τα πλείστα εξ αυτών.

Θυμίζουμε ότι μόλις προχθές, έργο της Γιώτας Ιωαννίδου εγκαινιάστηκε και στην παραλία της Παρεκκλησιάς στη Λεμεσό, με πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, ενώ υπαίθρια έργα της κοσμούν από το 2017 πολλά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης της Πάφου.