Πράσινο για την ετοιμασία κατηγορητηρίων για τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών πολιτογραφήσεων, καθώς και για άλλες τρεις υποθέσεις, άναψε χθες η Νομική Υπηρεσία.

Σε σύσκεψη Νομικής Υπηρεσίας με τους ανακριτές της Αστυνομίας στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας, τέθηκαν οι φάκελοι των υποθέσεων πολιτογραφήσεων που βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Τρεις υποθέσεις έχουν συμπληρωθεί και βρίσκονταν στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες, συν η μεγαλύτερη περίπτωση πολιτογραφήσεων από έναν πάροχο. Πρόκειται για μεγάλο δικηγορικό γραφείο το οποίο ελέγχεται για 20 περιπτώσεις πολιτογραφήσεων, παρόλο που είχε εμπλακεί σε πάνω από 100 υποθέσεις συνολικά.

Πληροφορίες του Philenews αναφέρουν ότι και οι τέσσερις φάκελοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης γι’ αυτό τώρα θα ετοιμαστούν τα κατηγορητήρια. Όπως προέκυψε από τις ανακρίσεις, για το μεγάλο δικηγορικό γραφείο, θα διωχθούν ποινικά δικηγόροι, άλλο προσωπικό και η εταιρεία. Στη βάση της μαρτυρίας που συγκέντρωσε η Αστυνομία, θα εντοπιστούν τα αδικήματα που φέρεται να προκύπτουν για κάθε μια των υποθέσεων και για ποιους, ώστε να γίνουν τα ανάλογα κατηγορητήρια.

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονταν και άλλα πρόσωπα, ωστόσο, θα φανεί στην πορεία ο χειρισμός τους. Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο στο πλαίσιο άλλων διαδικασιών, φάνηκε ότι η Αστυνομία διερευνά σοβαρά αδικήματα κατά των εμπλεκομένων, οι οποίοι επιχείρησαν με διαδοχικές αιτήσεις να ανατρέψουν διατάγματα αποκάλυψης ηλεκτρονικού περιεχομένου.

Ο φάκελος για τις 20 πολιτογραφήσεις από τον ίδιο πάροχο, είχε παραδοθεί στη Νομική Υπηρεσία εδώ και καιρό, ζητήθηκε να γίνουν κάποιες νέες έρευνες και λήψη μαρτυρίας και στη συνέχεια διαβιβάστηκε εκ νέου για τελική απόφαση.

Το κλιμάκιο των 12 ανακριτών που διερευνά τις υποθέσεις των χρυσών διαβατηρίων, συνεχίζει τις έρευνές του, αφού είναι ανοικτές και άλλες περιπτώσεις.

Σήμερα το πρωί, εξερχόμενος της σύσκεψης, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, προανήγγειλε εξελίξεις σε σχέση με τις υποθέσεις των παράνομων πολιτογραφήσεων, αφού κάποιες εξ αυτών είναι στο τελικό στάδιο και παρέπεμψε για ανακοινώσεις στον Γενικό Εισαγγελέα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι υποθέσεις προωθούνται.