Στον Γενικό Ελεγκτή προσέκρουσε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τη διαχείριση των Τουρκοκυπριακών περιουσιών, με το οποίο επιδιώκεται, με βάση όσα λέχτηκαν κατά καιρούς, να επέλθει διαφάνεια, ίση αντιμετώπιση μεταξύ των προσφύγων, ενώ θεωρητικά θα τερματιστούν τα φαινόμενα διαπλοκής και εκμετάλλευσης.

Ο Γενικός Ελεγκτή υπέδειξε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, όπου συζητείται το νομοσχέδιο, ότι ουσιαστικά ο κηδεμόνας (δηλαδή ο εκάστοτε υπουργός Εσωτερικών) βγαίνει εκτός παιγνιδιού από τη διάθεση των τουρκοκυπριακών οικιών, αφού το δικαίωμα αξιοποίησης τους θα κληρονομείται από τον δικαιούχο στους συγγενείς του. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης υπέδειξε, πως κάποια σπίτια είναι δυνατόν να καταλήγουν στα ξαδέλφια ή και στη σύζυγο του δικαιούχου πρόσφυγα που μπορεί να μην είναι πρόσφυγες.

Ο Γενικός Ελεγκτής παρατήρησε, πως ενώ οι Τουρκοκυπριακές περιουσίες θεωρητικά διατίθενται για να στεγαστούν πρόσφυγες οι οποίοι δεν έχουν σπίτια, τελικά αυτά μπορεί να καταλήγουν όχι σε αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά και σε άτομα ευκατάστατα και την ίδια ώρα πρόσφυγες οι οποίοι είναι άστεγοι να μένουν στο δρόμο. Παρατήρησε επίσης, πως αν κληρονομείται η χρήση, κάποιος άστεγος πρόσφυγας θα υποχρεωθεί να ψάχνει τους κληρονόμους του δικαιούχου για να αγοράσει τη χρήση του τουρκοκυπριακού υποστατικού που θα τον εξυπηρετούσε. Ο Γενικός Ελεγκτής διερωτήθηκε επίσης τι θα γίνει όταν κάποιος δικαιούχος αποβιώσεις και έχει 3-4 κληρονόμους;

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης τάχθηκε επίσης εναντίον του καθορισμού ενοικίου είτε στο 50% είτε στο 75% όπως προβλέπει το νομοσχέδιο και διερωτήθηκε με ποια κριτήρια θα καθορίζεται κάθε φορά το 50% ή το 75%; Διερωτήθηκε επίσης κατά πόσον η πρακτική αυτή εγκρίνεται από τον Έφορο Εταιρειών, θέτοντας θέμα πιθανού αθέμιτου ανταγωνισμού.

Περαιτέρω τάχθηκε κατά του δικαιώματος υπενοικίασης επαγγελματικών υποστατικών υποδεικνύοντας πως τελικά δεν θα μείνουν διαθέσιμα επαγγελματικά υποστατικά για να διατεθούν στους δικαιούχους πρόσφυγες.