Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Λάρνακας που ζήτησε το απόγευμα της Τρίτης εμπλοκή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα διευθετήσει συνάντηση με την ανάδοχο εταιρεία Kition Ocean Holdings, προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της μεγαλύτερης επένδυσης στην Κύπρο, που αφορά στην ανάπλαση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Μιλώντας στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Σταδίου Ορόκλινης ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η Κυβέρνηση είναι στην ίδια γραμμή με τους φορείς της πόλης. «Συμφωνούμε απόλυτα με όσα διακηρύσσετε δημόσια και εσείς και το σύνολο των βουλευτών της πόλης. Έχω μιλήσει με τον υπουργό Μεταφορών, έχω ζητήσει να διευθετηθεί συνάντηση με την εταιρεία, είμαι έτοιμος να συζητήσω, να ακούσω τις προσεγγίσεις, να καταλήξω σε λύσεις, πάντα εντός του συμφωνημένου πλαισίου», σημείωσε.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδη έστειλε, ωστόσο, ξεκάθαρο μήνυμα προς την εταιρεία αναφέροντας πως το κράτος δεν εκβιάζεται. «Αυτό που θέλω να μεταφέρω είναι ότι ως κράτος δεν εκβιαζόμαστε, το κράτος δεν εκβιάζεται αλλά, επαναλαμβάνω, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει πάντα εντός του συμφωνημένου πλαισίου», ανέφερε.

Σημειώνεται πως η μεγάλη επένδυση του €1.2 δισ. βρίσκεται στον αέρα, αφού σύμφωνα με την Κυβέρνηση η εταιρεία παραβίασε ουσιώδη όρο της σύμβασης, μη ανανεώνοντας εγγυητική ύψους €10 εκατ. για το λιμάνι, η οποία έληξε στις 31 Ιανουαρίου. Από την πλευρά της η Kition Ocean Holdings, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, Oliver Corlette επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση για το αδιέξοδο υποστηρίζοντας πως αρνείται να συζητήσει αλλαγές που ζήτησε η εταιρεία στο έργο, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.