Κοινές συνεδριάσεις στην Κύπρο πραγματοποίησαν χθες και προχθές τα Διοικητικά Συμβούλια του Ομίλου Alpha Bank και της Alpha Bank Cyprus, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει ο Όμιλος στη θυγατρική του και στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η δεύτερη, μέσα σε δύο μήνες, κάθοδος στο νησί της ηγετικής ομάδας του Ομίλου, υπό τον Πρόεδρό του, Βασίλειο Ράπανο και τον CEO, Βασίλη Ψάλτη, σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της τράπεζας για μεγέθυνση της θέσης της στην Κύπρο και αύξηση των εργασιών της, μέσω και της αξιοποίησης της στρατηγικής συμφωνίας με την UniCredit, στους τομείς της επιχειρηματικής τραπεζικής και του bancassurance.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει την πλήρη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου προς τη νέα διοίκηση της Alpha Bank Cyprus, υπό τον Μίλτο Μιχαηλά.

Οι διοικήσεις του Ομίλου Alpha Bank και της κυπριακής θυγατρικής του είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Χριστόδουλο Πατσαλίδη. Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί, κατά την επίσκεψη του περασμένου Φεβρουαρίου, συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό και τον τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνο Ηροδότου.