Μια ανάσα από την πώληση γνωστού ξενοδοχείου στην καρδιά της Λευκωσίας, για ποσό που πλησιάζει το €1,2 εκατ., βρίσκεται η Gordian Holdings, καθώς ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της την έγκριση προσφοράς από επενδυτή, το όνομα του οποίου για την ώρα δεν έχει διαρρεύσει.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο «RIMI Hotel», στη συνοικία Τρυπιώτη, του Δήμου Λευκωσίας. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη γωνία της οδού Σόλωνος και της οδού Αριστοκύπρου, σε απόσταση 150 μέτρων από την πλατεία Ελευθερίας και 70 μέτρων από την πολυσύχναστη οδό Λήδρας. Το ακίνητο εφάπτεται σε πεζόδρομο (Λαϊκή Γειτονιά), κατά μήκος των ανατολικών συνόρων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα για το ρεύμα Λευκωσίας υπό τον φόβο διακοπής

Το 2 αστέρων ξενοδοχείο, με βάση την περιγραφή του, ανακαινίστηκε το 2000 και αποτελείται από ισόγειο, υπόγειο και τρεις ορόφους. Το ισόγειο αποτελείται από χώρο υποδοχής, σαλόνι, εστιατόριο, μπαρ, κουζίνα, γραφείο και εσωτερική αυλή. Διαθέτει 26 δωμάτια σε δύο ορόφους.

Το ακίνητο μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για τα νέα κυβερνητικά κίνητρα για την αναζωογόνηση του εσωτερικού των τειχών στη Λευκωσία. Έχει συντελεστή δόμησης 180% και κάλυψης 70% και εμπίπτει στην εμπορική ζώνη. Βρίσκεται σε έκταση γης 438 τ.μ., ενώ το συνολικό καλυμμένο εμβαδόν του, συμπεριλαμβανομένου και του υπογείου, ανέρχεται στα 1.160 τ.μ.