Η Ευρωπαϊκή Έδρα Σχεδιασμού (European Design Headquarters – ED²) της Toyota παρουσίασε τον προπομπό της νέας γενιάς του Aygo προσδίδοντας ένα τολμηρό και συνάμα περιπετειώδη χαρακτήρα. Η νέα γενιά του Aygo αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγορά μέσα στο 2022, φυσικά με κάποιες διαφορές από το πρωτότυπο της φωτογραφίας.

Με έντονα δυναμικά στοιχεία και υπερυψωμένο παρουσιαστικό, το Aygo X Prologue έχει μήκος 3.7 μέτρα με το μεταξόνιο του να φθάνει τα 2,4 μέτρα και το ύψος στα 1,4 μέτρα. 

Μπροστά ξεχωρίζει η ιδιαίτερα μεγάλη μάσκα που πλαισιώνεται από τα φωτιστικά σώματα στις άκρες του αμαξώματος. Τα δύο φώτα ενώνονται με μια LED μπάρα κάνοντας τα να φαίνονται σαν ένα ενιαίο σύνολο. Τονισμένοι είναι και οι θόλοι των τροχών, ιδιαίτερα στο πίσω μέρος όπου δίδεται και η αίσθηση του υπερυψωμένου αμαξώματος. Ξεχωρίζει επίσης η μικρή σχάρα στην οροφή αλλά και οι κρυμμένες χειρολαβές των τεσσάρων πόρτων.

Η εταιρεία δεν έδωσε οποιεσδήποτε πληροφορίες τόσο για το εσωτερικό όσο και για τα κινητήρια σύνολα. Αναμένεται πάντως να δούμε πόσα από αυτά τα στοιχεία θα περάσουν στο μοντέλο παραγωγής. Η αλήθεια είναι ότι η Toyota παρουσίασε μια άκρως εντυπωσιακή πρόταση για τη νέα γενιά του Aygo.

Σε συνεργασία με το autokinito.com.cy