Εμμέσως πλην σαφώς, η Νατάσα Πηλείδου βάζει πλέον το όνομα της στο τραπέζι για υποψηφιότητα είτε για τη δημαρχία Λευκωσία, είτε για την ευρωβουλή. Σε δύο διαφορετικές εκπομπές, σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, με αφορμή το ρεπορτάζ του «Φ», η τέως Υπουργός Ενέργειας άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της για τον Ιούνιο του 2024, όπως ανέφεραν και οι πληροφορίες του «Φ», ρίχνοντας την μπάλα ουσιαστικά στην ηγεσία του κόμματος.

Το γεγονός ότι δεν διάψευσε τις πληροφορίες, δείχνει ότι η Νατάσα Πηλείδου βλέπει σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό, ανοίγοντας έστω και ανεπίσημα τη συζήτηση στον χώρο του ΔΗΣΥ. Ως γνωστό, για τη δημαρχία Λευκωσίας, ακούγεται και το όνομα του τέως Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, ο οποίος προς το παρόν δεν εξωτερίκευσε τις σκέψεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε ο χορός των δημάρχων – Πάει για υποψήφια η Νατάσα

Κλειστά τα χαρτιά του κρατεί και ο νυν δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.  Υπό αυτά τα δεδομένα βέβαια, το όλο θέμα δεν μπορεί να το δούμε έξω από γενικότερο πλαίσιο των εσωτερικών μετώπων στην Πινδάρου. Κάποιοι εντάσσουν σε αυτό το πλαίσιο και το γεγονός ότι η Νατάσα Πηλείδου δεν συνεχίζει ως εκτελεστική διευθύντρια, ζητώντας πολιτικό ρόλο.

Η τέως Υπουργός Ενέργειας ήταν χθες φιλοξενούμενη στην μεσημβρινή εκπομπή του «Σίγμα», στην οποία κλήθηκε να απαντήσει στα όσα αναφέρονταν ως πληροφορίες στο χθεσινό δημοσίευμα του «Φ» για υποψηφιότητα της για τη δημαρχία Λευκωσίας ή για την Ευρωβουλή, λέγοντας ότι το κόμμα θα αποφασίσει πώς θα πορευτεί τόσο για τις δημοτικές όσο και για τις ευρωεκλογές. «Δεν νομίζω να έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος», είπε κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση της Αννίτας Δημητρίου ότι η κ.Πηλείδου θα αξιοποιηθεί πολιτικά. «Είμαι στη διάθεση της», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αννίτα Δημητρίου: Θα αξιοποιηθεί πολιτικά η Νατάσα Πηλείδου

«Θεωρώ ότι όλα αυτά σίγουρα είναι πρόωρο να συζητηθούν. Το κόμμα θα ακολουθήσει τις εσωτερικές διαδικασίες. Εγώ πάντα θα σέβομαι τις διαδικασίες του κόμματος. Δεν θα ήθελα ούτε να προκαταλάβω ούτε να αποφασίζω.

Είναι κάτι που θα σκεφτόμουν αν προκύψει δεδομένου ότι είμαι κάτοικος της Λευκωσίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το μέλλον της πόλης μου αλλά δεν είναι κάτι που έχω αποφασίσει, ούτε κάτι που σχεδιάζω να κάνω ή να υποκινήσω», είπε.  Ερωτήθηκε επίσης και για τα σενάρια περί άλλων δελφίνων, λέγοντας ότι το γνωρίζει και γι’ αυτό είπε ότι δεν θέλει  να προκαταλάβω ούτε να φέρει κάποιον σε δύσκολη θέση.

Αναφορικά με το ζήτημα της ευρωβουλής είπε πως έχει τεράστιο ενδιαφέρον η Ευρωβουλή. Θα πρέπει να σκεφτώ και τα προσωπικά μου δεδομένα, σε σχέση με το αν θα μπορούσα να αναλάβω κάτι τέτοιο», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί αποχωρεί η Νατάσα Πηλείδου από εκτελεστική διευθύντρια του ΔΗΣΥ

Η Νατάσα Πηλείδου ήταν επίσης φιλοξενούμενη στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», στην οποία και πάλι άφησε ανοικτά όλα τα σενάρια. Ερωτήθηκε επίσης και για την μη συνέχιση από τη θέση  της εκτελεστικής διευθύντριας του ΔΗΣΥ, λέγοντας  ότι έχει  γίνει μια προσπάθεια σε συνεργασία με την πρόεδρο για να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης  του κόμματος. «Αυτή η εργασία είναι εθελοντική και χωρίς αμοιβή, σίγουρα υπήρχε και το ενδεχόμενο να παραμείνω στο κόμμα ως εκτελεστική διευθύντρια, όμως μετά από μια βαθύτερη ανάλυση που κάναμε διαφάνηκε ότι αυτός ο ρόλος στο παρόν στάδιο δεν είναι απαραίτητος και μπορεί να καλυφθεί από τις θέσεις του οικονομικού διευθυντή αλλά και του υπεύθυνου του οργανωτικού», είπε.

Σε σχέση με το σχόλιο του τέως Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, για διολίσθηση του ΔΗΣΥ σε λαϊκισμό, μετά την ανακοίνωση του κόμματος για την εξ ολοκλήρου διακοπή των έκτακτων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η κ. Πηλείδου ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ είναι ένα κόμμα φιλελεύθερο και όπου το κάθε στέλεχος μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του.