Την σύλληψη του Γιουσέφ Σιαχαμπαζί Αμπασαλίλου ανακοίνωσε η ισραηλινή Μοσάντ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ο Αμπασαλίλου απήχθη από Ισραηλινούς πράκτορες που δρούσαν στο ιρανικό έδαφος.

Η αποκάλυψη αποτελεί το επιστέγασμα των όσων είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή ο «Φ». Ο Γιουσέφ Σιαχαμπαζί Αμπασαλίλου θεωρείται ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε από τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες με πρόθεση να πλήξουν ισραηλινούς στόχους στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη στην οποία προέβη η ίδια η Μοσάντ με ανακοίνωσή της ο Αμπασαλίλου ανακρινόμενος ομολόγησε τον σχεδιασμό της επίθεσης στην Κύπρο, δίνοντας πλήρη περιγραφή για το ακριβές σχέδιό του.

Όπως αναφέρει η ίδια η Μοσάντ, οργανώθηκε αποστολή σε ιρανικό έδαφος αποτέλεσμα της οποίας ήταν η σύλληψη του εγκέφαλου της σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Κυριακή, ο «Φ» αποκάλυψε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του την αποτροπή της τρομοκρατικής ενέργειας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις υπηρεσίες πληροφορίων της Κύπρου. Ο ύποπτος είχε διαφύγει στα κατεχόμενα και στη συνέχεια είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του.