Διοικητική κύρωση προστίμου, συνολικού ποσού 41.000 ευρώ, υποβλήθηκε για τα 44 από τα 77 παράπονα που υποβλήθηκαν στο γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τις Προεδρικές Εκλογές 2023, αναφέρει η Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου σε ανακοίνωσή της για τις τελικές αποφάσεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

Η κ. Νικολαΐδου υπενθυμίζει ότι τα παράπονα αφορούσαν τηλεφωνικές κλήσεις ή/και σε ανεπιθύμητα προωθητικά μηνύματα sms, τα 25 ήταν για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών και τα 52 για τον δεύτερο γύρο.

Όπως αναφέρει, από τα 77 προαναφερθέντα παράπονα σε 44 επιβλήθηκε διοικητική κύρωση προστίμου, συνολικού ποσού €41000, σε 6 επιβλήθηκε η διοικητική κύρωση της προειδοποίησης και σε μία περίπτωση έγινε σύσταση. Προσθέτει ότι 18 παράπονα κρίθηκαν ως αβάσιμα ή/και δεν υποβλήθηκαν απαραίτητα στοιχεία για εξέτασή τους, ή/και αποσύρθηκαν από τους παραπονούμενους. Επίσης, 4 παράπονα στάλθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση στην Αστυνομία και 4 παράπονα αφορούσαν σε έρευνες/δημοσκοπήσεις.

Για τα 44 παράπονα, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα:

  • Για 37 παράπονα που αφορούσαν σε κλήσεις ή/και σε μηνύματα sms από το επιτελείο του κoυ Νίκου Χριστοδουλίδη €36000.
  • Για 4 παράπονα που αφορούσαν σε μηνύματα sms από την κα Αντιγόνη Παπαδοπούλου €3000.
  • Για 3 παράπονα που αφορούσαν σε μηνύματα sms από την κα Τασούλλα Τσόκκου €2000.

Τέλος, αναφέρει η Επίτροπος, 48 από τα 77 παράπονα, προωθήθηκαν και στη Υπηρεσία Εκλογών.

ΚΥΠΕ