Άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, μετά την παραίτηση της Δόξας Κωμοδρόμου από τη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο Στέφανος Στεφανου υποστήριξε ότι η κ. Κωμοδρόμου θυσιάστηκε για να διαγραφούν οι ευθύνες αυτών που έλαβαν τις αποφάσεις και ζήτησε πραγματική ανάληψη ευθυνών.

Συγκεκριμένα έγραψε «η Δόξα σε ρόλο Ιφιγένειας. Παραιτήθηκε ως έπρεπε, αλλά στην ουσία θυσιάστηκε για να διαγραφούν οι πολιτικές ευθύνες αυτών που έλαβαν τις αποφάσεις στο θέμα των υπερωριών. Η κοινωνία απαιτεί αλήθειες και πραγματική ανάληψη ευθυνών».

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, αναφέρει ότι «η παραίτηση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη εδώ και μέρες. Όμως, δεν μπορεί να αποτελεί προπέτασμα καπνού για τις μεγαλύτερες ευθύνες που υπάρχουν στο Προεδρικό».

Θέτει, μάλιστα, τα ερωτήματα: «Έχει ή δεν έχει ευθύνη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος που υπέγραφε αυτοπροσώπως τις υπερωρίες για παρουσίες σε κοκτέιλ, κηδείες και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις; Γνώριζε ή δεν γνώριζε ο κ. Χριστοδουλίδης για τις αδιανόητες πρακτικές που εφάρμοζαν οι πιο στενοί τους συνεργάτες; Εφαρμόζονταν αυτές οι πρακτικές και για άλλους εκλεκτούς του Προέδρου;».

Και καταλήγει, υποστηρίζοντας ότι «αυτό το σκάνδαλο που προκαλεί την κοινωνία και εξευτελίζει τους θεσμούς δεν τελειώνει με την παραίτηση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου».

Καλεί, μάλιστα, τον Πρόεδρο και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «να πάψουν να κρύβονται».