Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στις 8:00 το πρωί οι εργασίες ακριβώς πίσω από το τουρκοκυπριακό φυλάκιο, περίπου 200 μέτρα με τη διάνοιξη δρόμων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Πύλας, Σίμος Μυτίδης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, τι αφορούν οι εργασίες τη δεδομένη στιγμή, δήλωσε πως αφορούν διαχωρισμό οικοπέδων, τα οποία οικόπεδα θα δοθούν σε φτωχές οικογένειες.

«Πιστεύω ότι σε περίπου 6 μήνες θα υλοποιηθεί η πρώτη φάση και θα υπάρξει συνέχεια εφόσον αυτά που θα διαχωριστούν τώρα θα δοθούν σε δικαιούχους».

Όσον αφορά τον δρόμο Άρσους Πύλας, επεσήμανε πως πληροφορήθηκε ότι ξεκίνησαν και αυτοί σήμερα τις εργασίες για τον δρόμο. «Δεν πήγα εκεί προσωπικά αλλά έτσι με ενημέρωσαν από τα Ηνωμένα Έθνη. Υπήρχε μια διαταραχή αλλά τώρα ο κόσμος φαίνεται ότι είναι πιο ικανοποιημένος. Ελπίζω όλοι όπως κι εμείς θα εφαρμοστούν αυτά που συμφωνήθηκαν».

Παράλληλα ο κ. Μυτίδη, δήλωσε πως οι εργασίες θα οδηγήσουν στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο κοινοτήτων και ακόμα και στις συνομιλίες που «ελπίζουμε να επανέλθουν σύντομα για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού».

Όσον αφορά την ανάπτυξη στην περιοχή ο κ Μυτίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι, θα υπάρξει μια πιο ορθολογιστική ανάπτυξη με ίση μεταχείριση όλων των πολιτών και των επιχειρηματιών.

«Δεν θα υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός, δεν θα υπάρχει άνιση μεταχείριση Όσον αφορά στο δρόμο υπήρξε παλιά ανησυχία ότι ενδεχομένως να οδηγήσει σε παραεμπόριο».

Σε ερώτηση υπό ποιου την εποπτεία θα είναι ο οικισμός που θα κατασκευαστεί, επεσήμανε πως ως γνωστό η γη είναι κρατική και είναι υπό την εποπτεία του Έπαρχου Λάρνακας, υπάρχει σχέδιο για το ξεκίνημα, για το διαχωρισμό των πρώτων 52 οικοπέδων και πιστεύουμε ότι θα γίνει μια δίκαιη κατανομή σε αυτούς που δικαιούνται και θέλουν να μείνουν στην Πύλα.