«Μεγάλη πρόκληση» χαρακτήρισε την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Άμυνας ο Βασίλης Πάλμας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που του έκανε να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο στο πλαίσιο του ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος.

Μιλώντας στο philenews, υποστήριξε ότι αποτελεί ένα ευαίσθητο υπουργείο, ένεκα της τουρκικής κατοχής και των ζητημάτων, που το αφορούν, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη.

Σημείωσε ακόμη ότι θα συζητήσει με τον Πρόεδρο τους άξονες προτεραιοτήτων του υπουργείου του, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θέση που κατείχε μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2022, όπου και παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως επικαλέστηκε, ήταν από τα πρόσωπα της προηγούμενης Κυβέρνησης που στήριξαν και προώθησαν την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, ενώ αναμενόταν ο διορισμός του από την αρχή της παρούσας διακυβέρνησης. Δεν αξιοποιήθηκε, όμως, στο Προεδρικό από τον νυν Πρόεδρο και  αποστασιοποιήθηκε χωρίς αντίδραση.