Φωτεινό οδοδείκτη στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί ο Βάσος Λυσσαρίδης, ιδρυτής της ΕΔΕΚ, ανέφερε ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή, μετά το ετήσιο μνημόσυνο του Βάσου Λυσσαρίδη, στο οποίο απηύθηνε επιμνημόσυνο λόγο η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, ο κ. Σιζόπουλος χαρακτήρισε τον Βάσο Λυσσαρίδη ως μια εμβληματική προσωπικότητα, η οποία σημάδεψε ανεξίτηλα τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης, είπε ο κ. Σιζόπουλος, «παραμένει όμως φωτεινός οδοδείκτης στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας και κοινωνική δικαιοσύνη».

Την ίδια στιγμή, είπε, «πριν από 67 χρόνια, την 21η Απριλίου, μια αποφράδα ημέρα μια ομάδα επίορκων αξιωματικών κατέλυσε την δημοκρατία στην Ελλάδα και την έθεσε στο γύψο για επτά χρόνια».

Όμως το χειρότερο, συμπλήρωσε, «συνέργησε στην προδοσία σε βάρος της πατρίδας μας το 1974 για να επιβάλει η Τουρκία την κατοχή στο 37% της πατρίδας μας. Ένας λόγος επιπλέον για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση όπως τον δίδαξε και τον έδειξε με τις πράξεις του ο Βάσος Λυσσαρίδης», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

ΚΥΠΕ