Από τα περβόλια και την τελετή εγκαινίων της πλατείας «Ηλία Τοφαρή», ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1958 από μασκοφόρους, ο γγ του ΑΚΕΛ Στεφάνου, εξαπέλυσε την Κυριακή σφοδρή επίθεση κατά του ΔΗΣΥ κατηγορώντας το για ανοχή που επέδειξε και επιδεικνύει, όπως είπε, κατά του ακροδεξιού ΕΛΑΜ.

«Μόνο το ΑΚΕΛ στέκεται με συνέπεια και συνέχεια απέναντι στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ. Μόνο το ΑΚΕΛ από την αρχή της εμφάνισης του ακροδεξιού μορφώματος προειδοποίησε για τους κινδύνους. Δυστυχώς, όμως, όταν το έκανε αυτό το ΑΚΕΛ άλλες πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ μάς λοιδορούσαν και μας κατηγορούσαν ότι τάχα κινδυνολογούμε», δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος συνεχίζοντας σημείωσε πώς όταν το ΑΚΕΛ κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις μαζί να απομονώσουμε το ΕΛΑΜ κάποιες από αυτές συνεργάζονταν, συναλλάσσονταν και έκαναν συμφωνίες για προεδρικούς θώκους μαζί του.

«Ο κόσμος γνωρίζει καλά ποιος είναι απέναντι στο ΕΛΑΜ και ποιοι θυμήθηκαν τώρα να σταθούν απέναντί του γιατί χάνουν ψήφους. Είναι γι’ αυτό που πέφτουν στο κενό οι προεκλογικές προσπάθειες κάποιων να ταυτίσουν το ΑΚΕΛ με το ΕΛΑΜ. Μιλώ για προεκλογικές προσπάθειες γιατί, είμαι βέβαιος, ότι μετεκλογικά θα αρχίσουν πάλι τα αλισβερίσια με την ακροδεξιά. Αυτό κάνει άλλωστε η δεξιά στην Ευρώπη», υποστήριξε, με σαφείς αιχμές κατά της προέδρου του ΔΗΣΥ και την πρόσφατη ομιλία της κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πολιτικού μανιφέστου του κόμματος. «Συνεργάζεται, στηρίζει και συμμετέχει σε κυβερνήσεις με την ακροδεξιά. Μέχρι και η υποψήφια του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν -της πολιτικής οικογένειας του ΔΗΣΥ- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με την πολιτική ομάδα της ακροδεξιάς», πρόσθεσε ο Στέφανος Στεφάνου.

Συνέχισε λέγοντας πώς είναι γι’ αυτό που όσοι θέλουν να υπάρχει συνέπεια και αποφασιστικότητα στο αντιπάλεμα της ακροδεξιάς γνωρίζουν ότι πρέπει να στηρίξουν το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Κοινωνική Συμμαχία στις επερχόμενες εκλογές. «Αυτή η πολιτική πράξη -γιατί η ψήφος είναι πολιτική πράξη- είναι το καλύτερο μνημόσυνο στον Ηλία Τοφαρή που έπεσε θύμα του φασισμού. Η ψήφος στο ΑΚΕΛ είναι το καλύτερο μνημόσυνο προς όλους τους αδίκως δολοφονηθέντες από τους μασκοφόρους του Γρίβα, αλλά και προς όλους όσοι έπεσαν αντιστεκόμενοι στον φασισμό της ΕΟΚΑ Β’ και των πραξικοπηματιών το 1974», κατέληξε.