Με πρακτικογράφο συνεδρίασε σήμερα η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, σε μια προσπάθεια όπως είπε ο πρόεδρος της Ζαχαρίας Κουλίας, να υπάρχει διαφάνεια και να μην υπάρξει παρερμηνεία στα όσα θα ειπωθούν.

Έχοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι η ΑΗΚ θα πληρώσει €300 εκατ. για ρύπους το 2023, ο κ. Κουλίας θυμήθηκε την απόφαση της κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου το 2007 να προχωρήσει με την επιλογή της πλωτής μονάδας φυσικού αερίου, αλλά το απέτρεψε η τότε αντιπολίτευση.

«Άντρος Κυπριανού και Νίκος Αναστασιάδης  έστησαν μάχη κάνοντας λόγο για φιάσκο και σκάνδαλο για να μην προχωρήσει», ανέφερε ο κ. Κουλίας. Συνεχίζοντας είπε, ότι αποτέλεσμα των τότε ενεργειών ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ είναι σήμερα να επιβαρύνεται ο κυπριακός λαός με εκατομμύρια ευρώ. Στη συζήτηση μπήκε και ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ανέφερε πως τον Δεκέμβριο του 2007, όπως τον πληροφόρησαν λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η Επιτροπή Ελέγχου ζήτησε έκθεση για την πλωτή μονάδα. «Τότε η Ελεγκτική Υπηρεσία ταυτίστηκε με την αντιπολίτευση θεωρώντας ότι ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο και έπρεπε να ακυρωθεί η απόφαση της κυβέρνησης», ανέφερε.

 «Οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες ελέγχουν την κυβέρνηση όπως και η αντιπολίτευση ελέγχει την κυβέρνηση. Στην προκειμένη περίπτωση η Ελεγκτική Υπηρεσία συμπορεύτηκε με την αντιπολίτευση» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο Ζαχαρίας Κουλίας του είπε να συνεχίσει τη δράση του καταλήγοντας πως «όσο σε λιθοβολούν είσαι στη σωστή πορεία»

Α.Ν.