Στημένη την είχε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας στον γενικό διευθυντή του ΡΙΚ Θανάση Τσώκο, σχετικά με το πόσες φορές καλείται  ο κάθε βουλευτής να εκφράσει τις απόψεις του στο ΡΙΚ για διάφορα θέματα.

Εδώ βλέπω τον καλό συνάδελφο Κώστα Κώστα (του ΑΚΕΛ) ο οποίος συμμετέχει ενεργά στη Βουλή και τον καλέσατε μόνο δέκα φορές σε ένα χρόνο. Τον συνάδελφο Κυριάκο Χατζηγιάννη (ΔΗΣΥ) εννέα φορές παρόλον ότι είναι και πρόεδρος Επιτροπής. Δίπλα μου είναι και ο συνάδελφος Χρίστος Χριστόφιας, τον καλέσατε μόνο τρεις φορές, δεν ξέρω αν έχετε αλλεργία. Τον συνάδελφο Βαλεντίνο Φακοντή (του ΑΚΕΛ) ο οποίος είναι δραστήριος ως βουλευτής τον καλέσατε τρεις φορές. Εμένα  γράφετε στα χαρτιά σας δέκα αλλά νομίζω είναι πολύ λιγότερες. Τον συνάδελφο Γιαννάκη Γαβριήλ που προεδρεύει της Επιτροπής Γεωργίας τον καλέσατε μόλις μία φορά.  Άλλους τους καλέσατε 180 και 190 φορές. Με ποια μεζούρα αποφασίζετε;  

Ο κ. Τσόκκος ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες να καλείται κάθε βουλευτής τουλάχιστον δέκα φορές το χρόνο να εκφράσει τις θέσεις του και από εκεί και πέραν, ο αριθμός των προσκλήσεων θα διαφέρει,, αναλόγως και της ιδιότητας του καθενός.

Β.