«Με την κίνηση του Αβέρωφ, η Αννίτα έγινε -που ούτε στα όνειρα θερινής νυκτός της δεν θα το έβλεπε – Πρόεδρος της Βουλής».

Πρόκειται για αναφορά του Αβέρωφ Νεοφύτου σε συνέντευξή του στο podcast «Legal Matters» και τον Χριστόφορο Χριστοφή, τονίζοντας πως η Αννίτα Δημητρίου, δικαίωσε την επιλογή του διότι όπως είπε, «είναι μια πολύ καλή Πρόεδρος της Βουλής».

Παράλληλα ο κ. Νεοφύτου, έθεσε το εξής ερώτημα: «Εάν δεν αποσυρόμουν από την υποψηφιότητα για επανεκλογή η Αννίτα θα ήταν Πρόεδρος του ΔΗΣΥ;».

Ουσιαστικά ο κ. Νεοφύτου, υπογράμμισε ότι η Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ, κατέχει τα δύο αξιώματά της λόγω του ιδίου. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν ζητά από την Αννίτα να τον ευγνωμονεί.

Υπενθυμίζουμε πως στις αρχές Απριλίου, ο τέως πρόεδρος της Παράταξης Αβέρωφ Νεοφύτου είχε συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος, προβαίνοντας σε μία ανασκόπηση της πορείας του κόμματος προς τις εκλογές. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με την Αννίτα Δημητρίου να ζητά τη συνδρομή όλων για την νίκη του κόμματος και τον Αβέρωφ Νεοφύτου να μεταφέρει ότι είναι δίπλα στην παράταξη και την ηγεσία της για το καλό του τόπου.

Το ερώτημα, το οποίο γεννάται είναι γιατί ο Αβέρωφ Νεοφύτου προβαίνει σε τέτοιες  δηλώσεις μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.