Όσο ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις εκλογές της ΠΟΕΔ την ερχόμενη Πέμπτη, τόσο ο πόλεμος μεταξύ Κινήσεων και στελεχών, εντείνεται.

Όπως πληροφορείται το philenews, ειδικά τις τελευταίες ώρες, έχει ξεσπάσει κρίση ανάμεσα σε μέλη Κινήσεων της οργάνωσης των δασκάλων, με τοποθετήσεις και έντονες συζητήσεις όχι μόνο εντός της ΠΟΕΔ αλλά και δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο επίκεντρο της οξείας αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει –κυρίως μεταξύ των δύο πρωτοπόρων, της ΠΑΔΕΔ και της ΑΚΙΔΑ- και φαίνεται ότι παρασέρνει τα πάντα, βρέθηκε η αυτονομία και η κομματοκρατία Κινήσεων.

Το κατά πόσο δηλαδή, οι Κινήσεις που διεκδικούν την ψήφο των εκπαιδευτικών για την εκλογή της νέας ηγεσίας της ΠΟΕΔ, είναι ή δεν είναι ανεξάρτητες και ακομμάτιστες. Αντιπαραθέσεις, έντονες συζητήσεις, επιχειρήματα ένθεν κι ένθεν μέχρι και ανακοινώσεις με καθόλου εκπαιδευτικό περιεχόμενο συμπληρώνουν το πολεμικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

Πάντως, όποια κι αν είναι η κατάληξη αυτής της έντονης διαμάχης είναι λυπηρό να «πληγώνεται» το καλό κλίμα και η συνεργασία που φαινόταν να υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια ανάμεσα σε στελέχη Κινήσεων και της ηγεσίας της οργάνωσης. Είναι κρίμα με επιχειρήματα που ενδεχομένως θυμίζουν συνδικαλισμό μιας άλλης εποχής, να καταστρέφουν ό,τι θετικό χτίστηκε για τον κλάδο των δασκάλων. Ας αναλογιστούν όλοι ότι οι εκλογές θα τελειώσουν και θα έρθει η επόμενη μέρα στην ΠΟΕΔ. Πώς θα μπορέσουν άραγε να προχωρήσουν;

ΛΙΑ