«Η εικόνα που αποκομίσαμε από την Κόσιη είναι παντελώς διαφορετική από το Πεντάκωμο», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας κατά την διάρκεια επίσκεψης στην ΟΕΔΑ Λάρνακας/ Αμμοχώστου στα πλαίσια του να διαπιστώσουν δια ζώσης οι επιτροπές Ελέγχου και Περιβάλλοντος την διαχείριση των αποβλήτων στην Κύπρο

. Εξέφρασε και την έκπληξη του για το γεγονός ότι η μονάδα λειτουργεί αποτελεσματικά διαχειριζόμενη ακόμη και τα απόβλητα της Λευκωσίας, ενώ το συμβόλαιο της έχει λήξει από το 2020 και λειτουργεί σήμερα υπό το καθεστώς παρατάσεων με την τελευταία να λήγει στις 30/6/2023.

Ο κ. Κουλίας φρόντισε να επικρίνει και το κράτος για την ολιγωρία που δείχνει αφού τώρα παραμένουν ελάχιστες μέρες για το υπουργείο να αποταθεί στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγής και Απαιτήσεων ζητώντας νέα παράταση του συμβολαίου του διαχειριστή για να μην γεμίσει η χώρα σκουπίδια και ειδικά μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες όπου με τα τουριστικά ρεύματα ειδικά στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου ο όγκος των αποβλήτων διπλασιάζεται.

Α.Ν.