Με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για το κυπριακό ποδόσφαιρο, προβλήθηκε η θέση από την Αστυνομία ότι οι κόκκινοι φάκελοι που στέλνονται από την UEFA για τα χειραγωγημένα παιχνίδια, δεν περιλαμβάνουν τέτοια στοιχεία, ώστε να οδηγήσουν τις αστυνομικές εξετάσεις σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Βέβαια, υπάρχει κι ο αντίλογος. Καλά πληροφορημένη πηγή ανέφερε πρόσφατα πως για μια περίπτωση ομάδας, η οποία ενεχόταν σε σωρεία ύποπτων αγώνων (implicated team), η UEFA είχε στείλει ιδιαίτερα αναλυτική έκθεση. Παρουσίαζε, μάλιστα, τον πρόεδρο κυπριακού συλλόγου να ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση που διοργάνωνε στο εξωτερικό ένας επιχειρηματίας με ιδιαίτερα ενδιαφέρον ιστορικό.

Ο τελευταίος φερόταν να απασχόλησε τις Αρχές της χώρας του με υποθέσεις ναρκωτικών. Εδώ να σημειωθεί ότι υπάρχουν διεθνείς μηχανισμοί ώστε οι διωκτικές Αρχές να συγκεντρώσουν στοιχεία για να μπορέσουν να καθαρίσουν τον στάβλο του Αυγεία.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση της «ομάδας της Κοπεγχάγης» που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και μπορεί να παράσχει πληροφορίες για κυκλώματα που λειτουργούν στο ποδόσφαιρο. Η «ομάδα της Κοπεγχάγης» περιλαμβάνει 33 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και ενεργεί με την υποστήριξη διεθνών εταίρων όπως η Europol, η FIFA, η Interpol, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η UEFA.

Μακρ.