Με το βλέμμα στο μέλλον ανακοινώθηκε η νέα εκστρατεία του ΑΚΕΛ, που αφορά στη διαμόρφωση «αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης». Παρουσιάστηκε και το λογότυπο αυτής της κοινωνικής συμμαχίας που θα έχει βάση το πρόγραμμα της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Στέφανος Στεφάνου. Σταθμοί της προσπάθειας θα είναι οι διπλές εκλογές του 2024, οι βουλευτικές του 2026 και οι προεδρικές του 2028.

Η αλήθεια είναι πως το ΑΚΕΛ βιώνει μια παρατεταμένη κρίση, η οποία ξεκίνησε με τη διακυβέρνηση Χριστόφια και δεν λέει να κοπάσει –δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι έφυγαν από τη δεξαμενή του ΑΚΕΛ κι αν δεν προηγείτο η τόσο διεφθαρμένη δεκαετία Αναστασιάδη, μα και ο διχασμός των Συναγερμικών, η ήττα στις πρόσφατες προεδρικές θα ήταν πολύ βαρύτερη.

Εν προκειμένω, ένα λογότυπο, βασισμένο στον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ κιόλας, δεν φέρνει την άνοιξη και αυτό θα έπρεπε να γνωρίζουν στο κόμμα της αριστεράς. Αν συνεχίσει το ΑΚΕΛ να αντιμετωπίζει με ελαφρότητα τα κοινωνικά ζητήματα, αν συνεχίσει να μην έχει εναλλακτική πρόταση για την οικολογία, το μεταναστευτικό, την ακρίβεια, αν συνεχίσει να προτάσσει την εμμονή στην αποτυχημένη ΔΔΟ και το Κυπριακό ως δικοινοτικό ζήτημα, να επιδεικνύει αλαζονεία και να μη λέει μια καθαρή συγγνώμη για όσα προηγήθηκαν, θα μείνει με το λογότυπο στο χέρι.

ΑΛ.ΜΙΧ.