Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, Άλεφ Μάνγκα, της Κοριτίμπα κατηγορείται ότι συμμετείχε σε χειραγώγηση αγώνα στο πρωτάθλημα Βραζιλίας και συγκεκριμένα ότι έλαβε €11.000 για να προκαλέσει τον διαιτητή να του δείξει κίτρινη κάρτα σε συγκεκριμένο παιχνίδι.

Εισαγγελικές Αρχές και ΜΜΕ στην χώρα της σάμπα θεωρούν ότι η υπόθεση για την οποία είναι αντιμέτωπος με αδικήματα ο Μάνγκα, έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Πληροφορίες που διέρρευσαν στην Βραζιλία αναφέρουν πως υπάρχει κύκλωμα, το οποίο αποσκοπεί στην αποκόμιση κερδών από ποδοσφαιρικό ηλεκτρονικό στοίχημα.

Μοιραία, λοιπόν, η παραχώρησή του με δανεισμό στην Πάφος FC, έλαβε ευρεία προβολή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Σε ό,τι αφορά τις προεκτάσεις που έχει για την Κύπρο αυτή η μεταγραφή, τίθεται θέμα δημοσίου συμφέροντος.

Ο Νόμος για χειραγώγηση αγώνων επιτρέπει να αγωνίζεται στην Κύπρο παίκτης που κατηγορείται για συναφή αδικήματα; Επιπλέον, αν καταδικαστεί στη χώρα του ο παίκτης, θα υπάρχουν συνέπειες γι’ αυτόν στην Κύπρο; Είναι γι’ αυτούς τους λόγους που η είδηση καλύπτεται επί κυπριακού εδάφους. Αυτές οι διευκρινίσεις γίνονται για κάποιους που καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν. Πάντως, τίθενται και πρακτικά ζητήματα. Πώς θα παρευρίσκεται ο παίκτης στη δίκη στη Βραζιλία ενόσω αγωνίζεται στην Πάφο; Τι θα γίνει σε περίπτωση καταδίκης του;

Φ.Μ.