Πάλι καλά που προλάβαμε και κάναμε προεδρικές εκλογές νωρίς το 2023. Όπως εξελίσσονται οι πολιτικές καταστάσεις και οι συμπεριφορές των εκλογικών σωμάτων παγκοσμίως, αν κάναμε τώρα τις εκλογές ή μέσα στο 2024 πιθανό τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα και για εμάς.

Στην Αργεντινή βγήκε πρόεδρος με μια ξυλοκοπτική στο χέρι, που θέλει πίσω εδώ και τώρα τα Φόκλαντς από τους Βρετανούς, δαιμονοποιεί τις αμβλώσεις, θα προωθήσει, λέει, την κατάργηση της κεντρικής τράπεζας, την εγκατάλειψη του πέσο και τη δολαριοποίηση της οικονομίας και τη δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών.

Και στην Ολλανδία, χθες, προκλήθηκε, λέει, πανευρωπαϊκό πολιτικό σοκ για τη νίκη του ακροδεξιού εθνικιστή και φανατικού αντι-ισλαμιστή, Γκέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές.

Ήδη, ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, έκανε λόγο για ”ανέμους αλλαγής” σε ανάρτησή του στο Χ, όπου εξέφραζε τα συγχαρητήριά του στον Βίλντερς.

Η δε επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός, Μαρίν Λε Πεν συνεχάρη επίσης τον Βίλντερς κάνοντας λόγο για ”θεαματική επίδοση” στις κάλπες. ″Συγχαρητήρια στον Χέερτ Βίλντερς και στο PVV για τη θεαματική επίδοσή τους στις βουλευτικές εκλογές, που επιβεβαιώνει την αυξανόμενη προσήλωση στην υπεράσπιση των εθνικών ταυτοτήτων. Λόγω του ότι οι λαοί αρνούνται να δουν τον εθνικό πυρσό να σβήνει η ελπίδα για αλλαγή παραμένει ζωντανή στην Ευρώπη” σχολίασε στο τουίτερ.

Με όλα αυτά τα εξωφρενικά, άμα θυμηθούμε κάτι «αστέρια» που ήταν υποψήφιοι στις προεδρικές του Φεβρουαρίου στην Κύπρο, έχουμε δικαίωμα να σκεφτούμε πως φθηνά τη γλιτώσαμε.

ΧΡΥΜΑ