Σχολιάζαμε πρόσφατο την τοποθέτηση βόμβας σε οικία λειτουργού της δικαιοσύνης (20/12) και διατυπώναμε τη θέση ότι αυτή η εγκληματική ενέργεια δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μονοδιάστατα.

Εξηγούσαμε ότι μπορούσε να ερμηνευτεί ως γενικότερη απαξίωση της κυπριακής κοινωνίας και των θεσμών αυτής. Σημειώναμε, ταυτόχρονα, πως εγκληματικά στοιχεία έχουν φτάσει σε ένα πρωτοφανές επίπεδο αποθράσυνσης, διαπιστώνοντας πόσο προβληματικό είναι το όλο κρατικό σύστημα, το οποίο συνθέτουν πολίτες και αξιωματούχοι.

Διότι δεν είναι μόνο η Αστυνομία που ευθύνεται γι΄ αυτό. Δυστυχώς η προχθεσινή απόπειρα δολοφονίας γύρω στις 17:00 το απόγευμα αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για την κυπριακή κοινωνία και τη Δημοκρατία γενικότερα. Ρίφθησαν πυροβολισμοί κατά ενός προσώπου κι ενώ αυτό βρισκόταν εντός οχήματος, στο οποίο επέβαιναν τα ανήλικα παιδιά του, 17 και 15 χρόνων.

Κι αυτή η εγκληματική ενέργεια σημειώθηκε σε πολυσύχναστο δρόμο και σε πολύ κοντινή απόσταση από το αρχηγείο Αστυνομίας και την έδρα της ΜΜΑΔ. Σε πρώτη φάση αναμένουμε αστυνομικές επιχειρήσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Περιμένουμε -ασφαλώς- και απ΄ όλα τα στελέχη της εκτελεστικής εξουσίας και τους αξιωματούχους θεσμικών οργάνων να κινηθούν προς την οδό της επαναφοράς αισθήματος ασφάλειας.

Φ.Μ