Ίσως να αποτελεί και μια έμμεση αποδοχή των πολιτικών προϊστάμενων, σχετικά με την ανικανότητα της Αστυνομίας (και της ΚΟΠ) να καταπολεμήσουν τη βία στα γήπεδα, όλη αυτή η ιστορία με το νέο νομοσχέδιο. Μπορεί να μην το παραδέχονται δημόσια, αλλά φαίνεται πως τουλάχιστον ο υπουργός Δικαιοσύνης (για τον Πρόεδρο, αμφιβάλλουμε) κατάλαβε ότι δεν μπορεί και δεν θέλει η ηγεσία της Αστυνομίας να πατάξει τον χουλιγκανισμό.

Κατά τα άλλα, και ο ίδιος ο Αρχηγός, που για δεύτερη φορά έριξε τις ευθύνες στα σωματεία πλην της Ομόνοιας (!), φαίνεται να ισχυρίζεται ότι δεν είναι δική του δουλειά η πάταξη της βίας στα γήπεδα. Δεν είναι; Απαιτεί να πάρουν τα σωματεία (ή οι εταιρείες) τον νόμο στα χέρια τους και να αποφασίζουν ποιος είναι χούλιγκαν και ποιος όχι;

Τέλος πάντων, πολλή φλυαρία έχει αυτή η υπόθεση. Όλοι τα ξέρουν όλα. Ο Πρόεδρος, ο υπουργός, η ΚΟΠ, οι παράγοντες, τα σωματεία, οι εταιρείες, ακόμα και οι φίλαθλοι.

Όλοι έχουν την άποψή τους αλλά κανένας δεν ενδιαφέρεται γενικά για τη σωτηρία του ποδοσφαίρου, που κατάντησε εμπορικό κέντρο του υποκόσμου και των τζογαδόρων που εκμεταλλεύονται την ιστορία των σωματείων για να κάνουν τα δικά τους. Αφού, λοιπόν, δεν τα καταφέρνουν, ας το κλείσουν για να μην έχει και απαιτήσεις ο κόσμος. Ερασιτεχνικό; Ερασιτεχνικό. Μέχρι να αποφασίσουν ποιος φταίει για τον χουλιγκανισμό.

ΑΛ.ΜΙΧ.