Η πρώτη παρουσία της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρίας Παναγιώτου στην κοινοβουλευτική Επιτροπής Γεωργίας είχε καθοριστεί για τις  5 Μαρτίου 2024. Ως είθισται, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο/η αρμόδιος/α Υπουργός συνοδεύεται από τον/την Γενικό/ή Διευθυντή/Διευθύντρια του/της.

Ακολούθως, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας ζήτησε από την Υπουργό να επισπευθεί η παρουσία της, για την εξέταση ενός έκτακτου ζητήματος που προέκυψε. Επανακαθορίστηκε η συνεδρίαση για την προσεχή Δευτέρα, ωστόσο τη συγκεκριμένη μέρα ο Γενικός Διευθυντής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Γρηγορίου δεν μπορεί να παρευρεθεί, λόγω προκαθορισμένης συμμετοχής σε Συμβουλευτική Επιτροπή. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας Γιαννάκης Γαβριήλ ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή και αφού συμφωνήθηκε ότι είναι χρήσιμη η παρουσία και του Γενικού Διευθυντή, η εν λόγω συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί, στις 5 Μαρτίου.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Ωστόσο, ακολουθώντας μια συνηθισμένη αλλά όχι καλή πρακτική, βουλευτής-μέλος της Επιτροπής έσπευσε να ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης περί άρνησης της Υπουργού να παραβρεθεί στη συνεδρίαση, χωρίς προφανώς να αναφέρει ότι συμφωνήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής η εκ νέου αλλαγή της ημερομηνίας. Από τη μεριά τους, μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν αμάσητα και χωρίς διερεύνηση τα όσα είπε ο εν λόγω βουλευτής, προβάλλοντας τη λανθασμένη θέση και αφήνοντας σκόπιμα να αιωρείται ότι η Υπουργός «έστησε» την κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Ας ασκήσουμε κριτική εκεί που χρειάζεται! Και όχι στα πάντα!

Α.Ν.