Επείγουσα έκκληση για αποτελεσματική διεθνή παρέμβαση ώστε να τερματιστούν τα εγκλήματα της κατοχής και των αποικιοκρατών κατά του παλαιστινιακού λαού απευθύνει η πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στη Λευκωσία.

Σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για εγκλήματα εποίκων και ένοπλων τρομοκρατικών στοιχείων εναντίον Παλαιστινιακών πολιτών σε όλη τη Δυτική Όχθη, με φονικές επιθέσεις στα χωριά Al-Mughayir, Abu Falah, Beitin, Sinjil, Douma, Qusra, Masafer Yatta και Al-Aghwar, την ώρα που συμπληρώνονται σχεδόν 200 μέρες επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας.

Το γραφείο Τύπου της πρεσβείας κάνει λόγο για πρωτοφανή επίπεδα οργανωμένης τρομοκρατίας, πάντα υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού κατοχής και καταγγέλλει τις κυβερνήσεις που παρέχουν ασυλία στο ισραηλινό κράτος για όλα αυτά τα εγκλήματα.

Ζητά την επιβολή δεσμευτικών διεθνών κυρώσεων για τους παράνομους εποικισμούς και καλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά των αποικιοκρατών και όσων στηρίζουν τη διάπραξη εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων.

Ώστε να σταματήσει η υπονόμευση της όποιας ευκαιρίας για επίλυση στο ζήτημα της περιοχής, με την αναγνώριση, ασφαλώς, ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

ΑΛ.ΜΙΧ.